Un motorista va perdre la vida ahir al vespre en xocar contra un turisme a Alp (Cerdanya). Segons va informar el Servei Català de Trànsit, la víctima era un home de 26 anys de nacionalitat marroquina i veí de Puigcerdà. Fins al lloc dels fets es van desplaçar quatre patrulles dels Mossos, un helicòpter i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques. Durant tota la tarda es van registrar retencions en els dos sentits de la marxa. Amb aquesta, ja són 25 les persones que han perdut enguany la vida a les carreteres catalanes dalt d'una motocicleta, 12 més que les víctimes mortals del 2016.

D'altra banda, les carreteres d'accés a la Costa Brava van experimentar retencions durant la jornada d'ahir a causa d'un accident i de l'habitual increment de l'afluència de vehicles, tant d'anada com de tornada, a les platges catalanes.

La C-35 registrava entre dos i tres quilòmetres de cua al matí a Llagosteraen direcció a la costa. L'afluència de cotxes va anar disminuint amb el transcurs del dia a mesura que els banyistes arribaven a les platges. Tot i això, a la tarda el Servei Català de Trànsit informava d'un accident a la mateixa via, també a l'altura de Llagostera, que va obligar a tallar un dels dos carrils de la marxa. El xoc entre dos vehicles a Llagostera va ser el causant dels sis quilòmetres de cua que es van formar a la C-35 en direcció a l'AP-7. La circulació dels vehicles per només un dels carrils de la via va generar unes retencions que van arribar fins a Vidreres en direcció oest per enllaçar amb l'autopista. Les cues que es van formar als voltants de les cinc de la tarda eren d'entre cinc i sis quilòmetres.

A la mateixa hora, però, la C-35 no era l'única via afectada. A la C-31, a l'altura de Santa Cristina d'Aro, també es registraven uns cinc quilòmetres d'aturades per enllaçar amb la C-65 en direcció Llagostera. La causant del trànsit lent per la via en aquest cas era l'operació tornada dels visitants de la Costa Brava després del cap de setmana.