La nena de 10 anys que dimecres passat va patir un atac de cor a la piscina municipal de les Preses va morir dissabte. La menor, veïna de Riudaura, va patir una aturada cardiorespiratòria mentre assistia a un curset de natació del Casal de les Preses. Rescatada de l'aigua, se la va traslladar amb helicòpter en estat crític i pronòstic reservat a l'hospital de Sant Pau de Barcelona i finalment va morir dissabte al migdia com a conseqüència de les lesions. La petita serà incinerada demà dimarts.

Els ajuntaments de Riudaura i les Preses van celebrar el mateix dissabte a la tarda un ple extraordinari en què van decretar tres dies de dol. Ahir es van tancar les zones de les piscines on la petita va patir la parada cardíaca en mostra de dol i es va organitzar a Riudaura un acte amb psicòlegs per als monitors i amics de la nena.

Una actuació ràpida

L'Ajuntament de les Preses per llei. En el moment en què la nena va donar senyals de no trobar-se bé, els monitors i socorristes la van treure de l'aigua. El consistori garrotxí ha defensat la ràpida actuació dels professionals en socórrer la menor. S'hi van traslladar dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques i els Mossos d'Esquadra. Davant la gravetat de les lesions, es va activar el trasllat en helicòpter medicalitzat del SEM ins l'hospital de Sant Pau de Barcelona.

Tot i la defensa de l'Ajuntament de tenir-ho tot en regla, els Mossos d'Esquadra van obrir diligències informatives el mateix dimecres. La policia defensa que és el procediment habitual en aquests casos, per la qual cosa té oberta una investigació que s'enviarà al jutjat.