Els Mossos d´Esquadra han desmantellat una gran plantació de Mossos d´Esquadramarihuana el Pla de l´Estany. Els agents han detingut també dos homes que s´encarregaven del conreu i manteniment del cultiu, que es trobava a prop del riu, al nucli d´Orfes.

Els arrestats són dos homes de nacionalitat romanesa, de 36 i 50 anys, als quals la policia va acusar de ser els presumptes autors d´un delicte en contra de la salut ­pública.

Aquestes detencions són el resultat d´una investigació iniciada a la comissaria de Figueres arran d´un delicte de tràfic de drogues, durant el qual es van tenir indicis de la existència d´una important plantació de marihuana a la comarca del Pla de l´Estany.

Zona rural propera al riu

Finalment, dilluns a la tarda, agents de la comissaria dels Mossos d´Esquadra de Girona i de Figueres van trobar la plantació en un terreny situat al nucli d´Orfes, a Vilademuls.

Els policies van constatar que es tractava d´una zona rural, molt propera al pas d´un riu, on hi havia més de 18.000 plantes de marihuana.

Es dona el cas que en el mateix terreny on hi havia les 18.000 plantes també hi havia una cabana habilitada amb dos llits i estris de cuina. Segons van informar els Mossos d´Esquadra, tot apuntava que els homes que conreaven la plantació vivien al mateix terreny amb la finalitat de vigilar la marihuana.Viure al camp vigilant les plantes

Poc després de trobar el camp i l´allotjament, els policies van localitzar i van detenir dos homes que s´encarregaven del cultiu i del seu manteniment.

Ahir, la investigació policial continuava oberta i no es descartava que es produïssin noves detencions.

Aquest dimarts, els detinguts estaven a les dependències policials dels Mossos d´Esquadra a Girona, a l´espera de passar a disposició judicial davant del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de la ciutat.