El Departament d'Ensenyament ha autoritzat una hípica de Departament d'EnsenyamentFornells de la Selva un de Salt de doma i concurs complet i un altre de Resistència, orientació i turisme eqüestre. D'aquesta manera, a partir del curs vinent hi haurà dos centres gironins amb aquests ensenyaments: les hípiques Omega de Fornells i el Centre de Formació Eqüestre C.A.V.A. de Sant Martí Vell, l'únic que fins ara oferia aquests estudis reglats.

El director territorial del Departament d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, signa l'autorització per formar, el curs 2017-2018, tècnics en equitació en un centre privat de Fornells de la Selva -com el de Sant Martí Vell que oferirà formació reglada per la Generalitat en l'àmbit de l'equitació.

El propietari del centre Omega, Francisco Porras, va explicar ahir que formaran professorat d'equitació que s'ajusti a la titulació exigida per l'administració. La plantilla específica per impartir aquests ensenyaments -que oferirà 40 places per a estudiants- la integraran un tècnic esportiu de nivell 3, un llicenciat en Educació Física i una veterinària i tècnica de nivell 2 en Turisme i rutes eqüestres.

Salt de doma i Resistència

La Conselleria ha aprovat la creació d'aquest nou centre de formació de tècnics en equitació a les instal·lacions del Club Hípic Omega Girona, que és el titular de l'escola, situat al veïnat de Can Serra de Fornells de la Selva. Els ensenyaments esportius que s'hi impartiran són dos cicles de Formació Professional de grau mitjà, amb una oferta de 20 places escolars per a cadascun.

El Centre de Formació Eqüestre C.A.V.A. de Sant Martí Vell fa temps que programa els mateixos estudis, a més d'un cicle formatiu de grau superior de tècnic esportiu superior en hípica.

Als Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona només hi ha dos centres amb aquesta oferta d'FP, que no és gaire més àmplia al conjunt de Catalunya. A banda de Sant Martí Vell i Fornells de la Selva, tant el cicle de grau mitjà de Salt de doma i concurs complet com el de Resistència, orientació i turisme eqüestre només s'imparteixen a Manresa, Mollerussa, Torredembarra i Sant Cugat del Vallès. Una oferta encara més limitada pel que fa al grau superior, ja que tan sols s'imparteix a Manresa i Torredembarra, a més de Sant Martí Vell.