El nombre de motoristes Els finats que conduïen aquest tipus de vehicles, en vies urbanes i interurbanes, se situen en sis fins a 17 de juliol. L'any passat per aquestes mateixes dates havien perdut la vida tres motoristes.

Aquesta xifra ha crescut en les darreres hores, després que la matinada de diumenge a dilluns perdés la vida el conductor d'una motocicleta en ser atropellat a l'autovia A-2 al seu pas per Aiguaviva. El conductor de la motocicleta va caure a la calçada i un altre vehicle que circulava per la mateixa via el va atropellar mortalment.

La víctima mortal era un veí de Girona, Antonio Pujol i Casademont, de 57 anys i de nacionalitat espanyola. L'accident de trànsit va tenir lloc pels volts de les tres de la matinada a l'altura del quilòmetre 708 de l'A-2 en terme d'Aiguaviva. L'home va caure de la motocileta, un escúter de la marca Sym de 125 cc. Posteriorment, un altre vehicle no va poder fer res per evitar atropellar-lo mortalment.

Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit investiguen el tràgic succés. Arran de la incidència, es van activar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions de Bombers i dues ambulàncies del SEM, segons el Servei Català de Trànsit. La motocicleta va ser traslladada a Grues Cruz, a Salt.

Dos morts en menys de 24 hores

Es dona el cas que aquesta víctima mortal d'accident de trànsit és la segona en menys de 24 hores a les comarques gironines. Aquest diumenge va morir un altre motorista, en aquest cas a l'N-260, després de xocar contra un turisme a Alp

En aquest cas, un veí de Puigcerdà, de 26 anys i nacionalitat marroquina va perdre la vida després de xocar contra un turisme. L'N-260 és en aquest punt una via amb alta sinistralitat. Al lloc dels fets hi van treballar quatre patrulles dels Mossos, un helicòpter i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques, però no van poder salvar la vida del motorista. A causa del sinistre viari, es van registrar retencions en una via que travessa el Pirineu i l'Alt Empordà.

Amb aquests dos accidents de trànsit, a les comarques de Girona han perdut la vida fins a 20 persones des de principis d'any, comptant tot tipus de vehicles. Es tracta d'una xifra que comprèn els accidents de trànsit que han tingut lloc en vies urbanes i interurbanes, segons dades recollides per aquest diari.

Amb dades globals de Catalunya, segons el Servei Català de Trànsit, aquest 2017 han mort a les carreteres 26 motoristes, 13 més que en el mateix període de l'any passat.

Prevenció als motoristes

El col·lectiu de motoristes és un dels més sensibles, ja que si pateixen un accident de trànsit moltes vegades surten malparats perquè no tenen la mateixa protecció que un conductor d'un turisme, ja que el cos de la persona es converteix en el xassís de la motocicleta.

El Servei Català de Trànsit coordina amb Mossos d'Esquadra i Policies Locals una campanya preventiva de controls intensius per augmentar la seguretat del col·lectiu motorista.

Els agents faran els anomenats controls Premot, és a dir aquells en què es vigilen els motoristes com a infractors, però també com a possibles víctimes de conductes de risc dels conductors de la resta de vehicles. En les zones urbanes, els controls se centraran principalment en la vigilància de l'ús del casc.

Aquesta campanya es fa en un context de repunt dels sinistres mortals d'aquest col·lectiu, especialment vulnerable, i se suma a les actuacions endegades per aconseguir reduir la sinistralitat dels vehicles de dues rodes.

Aquest any 2017 s'estan reduint les víctimes mortals en accidents de trànsit, però no està sent així entre els motoristes, destaca l'SCT, en un comunicat que va fer públic ahir.