Dos accidents de trànsit més a les comarques de Girona. El primer es va produir a Calonge la matinada de dilluns a dimarts, quan un cotxe va caure per un desnivell en una via urbana i el conductor -un home de 55 anys- va morir. En el segon sinistre va morir un motorista a la carretera N-260 a l'altura de Ribes de Freser, en una col·lisió amb un turisme, el conductor del qual va donar positiu en el test de drogues i el van detenir per homicidi imprudent. Aquestes morts se sumen a les del cap de setmana, quan van morir dos motoristes en accidents de trànsit.

L'accident mortal de Calonge es va produir pels volts de la una de la matinada de dilluns a dimarts a l'avinguda dels Països Catalans, molt a prop del cementiri de la població. En el vehicle que es va estimbar i que va donar diverses voltes de campana hi anaven dues persones: pare i fill. El pare és qui va perdre la vida i l'altre ocupant del vehicle va demanar l'alta voluntària ja que havia resultat il·lès, segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Per causes que encara es desconeixen, el turisme que conduïen, un esportiu descapotable, va sortir de via i va acabar caient per la cuneta, que té uns dos metres de desnivell. La Policia Local de Calonge està investigant el succés. La víctima mortal era un veí de la població, de nacionalitat anglesa. Aquest home feia molts anys que vivia al municipi.

Al lloc del sinistre viari mortal hi van treballar els Bombers amb dues dotacions, la Policia Local de Calonge, els Mossos d'Esquadra i el SEM amb tres ambulàncies. Per retirar el cotxe accidentat, un descapotable de marca anglesa, es va haver d'utilitzar un servei de grua.

L'accident de Ribes de Freser es va produir ahir a la tarda al punt quilomètric 125 de la N-260, en un revolt. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís quan passaven 11 minuts de les 4 de la tarda, després del xoc frontal entre un turisme i una motocicleta, com a conseqüència del qual va morir el motorista. La policia va detenir el conductor del cotxe, un veí de Ripoll de 27 anys, com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi per imprudència, ja que va donar positiu a la prova de drogues. Ell i el seu acompanyant van resultar ferits lleus. Arran d'aquesta incidència es van activar 5 patrulles dels Mossos d'Esquadra, una dotació dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Aquests dos successos tornen a posar en alerta les comarques de Girona, ja que des de principis d'any s'han de lamentar 22 víctimes mortals fruit d'un sinistre viari ja sigui en via urbana o interurbana. D'aquestes, set han estat motoristes. De fet, els accidents de trànsit mortals de diumenge i dilluns van ser protagonitzats per conductors d'aquest col·lectiu. Dilluns va perdre la vida un motorista a l'A-2 a Aiguaviva i el dia abans, un altre conductor d'una motocicleta a Alp.

Un senglar a la carretera

El motorista d'Aiguaviva va morir dilluns després ser atropellat a l'autovia A-2- El conductor de la motocicleta va caure a la calçada i un altre vehicle que circulava per la mateixa via el va atropellar mortalment.

El motiu de la caiguda del motorista rau en el pas de senglars per aquesta carretera. El conductor quan circulava per l'A-2 no va veure la presència d'aquests animals que se li van creuar i va acabar caient. Posteriorment, dos vehicles que tampoc van veure el motorista a terra el van atropellar mortalment.