El fenomen YouTube és cada vegada més present, sobretot entre els més joves. Això ho sap bé en Pol González, un jove de 15 anys de l'Escala que té un canal a YouTube sobre el videojoc Clash Royale. Una afició, la dels jocs virtuals, que l'acompanya des de petit, però que no havia portat més enllà fins fa un any. Va ser llavors quan va començar a gravar-se i a compartir-ho a la xarxa. Amb només 15 anys ja ha aconseguit patrocinar una aplicació per a mòbil i no descarta tornar-ho a fer en el futur.

«La veritat és que em van tractar molt bé, però de moment no tinc pensat tornar a signar cap contacte. Ara per ara és un hobby, no una feina. Prefereixo no estar compromès. En un futur imagino l'aparició d'alguna altra marca amb la qual pugui treballar» diu el jove empordanès, que acumula més de 11.000 subscriptors al portal de vídeos.

Superada la barrera del milió de visualitzacions, en Pol començarà el batxillerat linguístic el proper curs. Té una passió innata per al futbol, un esport que practica des de ben petit.

«S'han de fer altres coses que no sigui només jugar al Clash Royale, s'ha de sortir al carrer. Jugar a altres coses que no siguin només videojocs. Està bé jugar una estoneta, però abusar-ne no és un bona idea», afirma, afegint que «l'adicció és un problema que s'ha de controlar, sobretot amb els nens més petits».

A l'Empordà

Mentre els seus vídeos atrauen cada vegada més gent, el jove de l'Escala vol poder continuar gaudint i compartint les seves aficions al portal de vídeos.

«De moment seguiré penjant vídeos fins que me'n cansi i, si algun dia es converteix en una feina, doncs millor que millor», indica.