La mossegada d'un gos d'una raça potencialment perillosa a la cara de la treballadora d'una immobiliària dins d'un pis que estava ensenyant ha encès les alarmes a Ripoll. El fet que l'exemplar fos reincident ha generat preocupació entre veïns i propietaris d'altres gossos. Per això, l'Ajuntament està preparant una campanya per tal que s'adoptin totes les mesures de seguretat que requereix la tinença d'aquests animals. La regidora de seguretat, Dolors Vilalta, ha explicat que s'ha elaborat un esborrany per fer un protocol consensuat entre el consistori, els Mossos i el Consell que hauria de permetre «comissar a l'instant» els gossos perillosos que no es portin en condicions pel carrer.

L'alcalde, Jordi Munell, també alerta de les dificultats que pateixen els ajuntaments per dur a terme algunes diligències, ja que la llei que ho regula «és complexa». El servei públic de recollida no té mitjans ni per capturar-los ni per guardar-los, i per això cal recórrer molts cops a gosseres privades, que sovint «tampoc no els volen acollir».

Davant la proliferació de gossos de races perilloses, el consistori es va posar en contacte amb el delegat del govern a Girona i amb el delegat d'Interior per expressar la seva preocupació davant de casos com el de fa unes setmanes. En tot cas, l'incident va tenir lloc dins d'un domicili, i amb un gos que «complia els requisits legals», precisa Vilalta. Per tant, «no hi va haver error» i ara s'està pendent de l'informe d'un etòleg, després del qual els responsables municipals desitgen que aquest gos no pugui tornar a casa seva.

Munell també va afirmar que alguns dels animals s'han abandonat a la muntanya i s'han produït episodis de «salvatgisme». El regidor d'ERC Ramon Serra va alertar en el darrer ple que hi ha «psicosi entre els propietaris de gossos» quan un exemplar violent es troba amb un de dòcil. Serra va explicar que fa poques setmanes un gos també va estar a punt de mossegar una nena. L'Ajuntament ha obert ja vint expedients.