Una vuitantena de persones van tallar ahir dues vegades la C-66 al seu pas per Bordils en protesta per la línia d'alta tensió de 220 KV que Red Eléctrica vol instal·lar entre Juià i la subestació de La Farga 3, a Medinyà. Això va fer que s'hagués de donar pas alternatiu als vehicles i que es causessin cues. La concentració la va convocar la Plataforma Salvem la Llera del Ter, que va acusar l'empresa de «saltar-se a la torera» el conveni d'Aahrus, que entre altres qüestions, preveu que abans de tirar endavant un projecte d'aquest calat es consulti amb el territori. La membre de la plataforma Mar Masfarré va considerar que es tracta d'una obra «perjudicial per als veïns» i va recodar que no té el suport dels pobles. «Els quatre municipis afectats som aquí protestant», va reblar.

Durant la protesta, que va durar una mitja hora, es van repartir díptics entre els conductors per informar-los del motiu de l'acte. Masfarré va assegurar que no els queda altra opció que fer aquestes manifestacions perquè els escoltin. Tot i això, l'activista es va mostrar optimista i va dir que esperen poder aturar el que va definir com un projecte «perjudicial en tots els sentits».

Des de la plataforma també lamenten que Red Eléctrica no s'hagi assegut a parlar amb ells. «És molt complicat negociar amb gent que no s'aturarà», va lamentar Masfarré, que de totes maneres no perd esperança de poder arribar a un acord amb l'empresa. Des de Red Eléctrica, en canvi, s'afirma que la línia permetrà que no hi hagin talls de subministrament gràcies al reforç del mallat. La Plataforma Salvem la Llera del Ter, però, argumenta que es tracta d'una obra que es pot fer de manera «molt més sostenible». També diuen que la construcció d'aquestes torres d'alta tensió al llarg del traçat, destruiran la flora i la fauna, generaran problemes per la salut i alteraran l'entorn paisatgístic, ja que han de creuar diverses planes.