Els hotels de la hotels Costa Brava, xifra que suposa un increment de 30.000 persones respecte al mateix mes de l'any anterior, quan van ser 415.365. Les dades corresponen a l'Enquesta d'Ocupació Hotelera realitzada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). El gerent de l'Associació Costa Brava Centre, Martí Sabrià, afirmava ahir que aquest creixement es deu a diversos factors, com la seguretat, el clima, la sanitat i la gastronomia.

La seguretat és un dels aspectes clau del creixement, ja que, davant la situació «d'incertesa» d'altres destinacions turístiques, la Costa Brava no ha tingut «incidents» i «és una zona segura», apuntava Sabrià. A més a més, afirmava que la zona compta amb altres factors positius: el clima, la sanitat i la gastronomia. «Al mes de juny ha fet molt bon temps, això també ha sumat», va concloure. Tot plegat, va dir, ha fet que «part del públic europeu més meridional s'ha encabit en el Mediterrani nord».

L'últim informe d'ocupació hotelera de l'INE assenyala els francesos i els britànics com els que més pernocten en els hotels catalans, seguits dels russos i els alemanys. Pel que fa al tipus d'hotel, predominen les estades en recintes de tres i quatre estrelles, tanmateix augmenten lleugerament les estades en hotels de luxe i els hotels d'una estrella han tingut un descens del 10%.

La majoria dels viatgers que el mes passat es van allotjar a la Costa Brava, 265.260, eren estrangers i la resta, 181.280, espanyols.

El gerent de l'Associació Costa Brava Centre, Martí Sabrià, va explicar que «el turisme internacional tendeix a utilitzar hotels de 3 i 4 estrelles». L'expert assegurava que el perfil de turista que es va desplaçar a la Costa Brava al juny era sobretot adult, mentre que aquest juliol es preveu que sigui un turisme més jove, parelles i famílies. Sabrià va dir que, aquest mes, el creixement de persones «no serà gaire important en comparació amb els anys anteriors», però tot indica que «l'ocupació rondarà el 80 o 90%». «Al juliol s'amplia l'oferta cultural i és cert que la gent té més diners, però no crec que es moguin gaire», apuntava.

Segons l'última enquesta de l'INE, l'ocupació hotelera a la Costa Brava durant l'agost passat va arribar al 96%. Una xifra elevada però que el responsable dels hotelers d'aquesta zona va considerar que, de moment, «sembla» assequible per a aquesta temporada turística.