A Castelló d'Empúries, a Sant Pau de Segúries i a Blanes. La Comissió d'Urbanisme de Girona, reunida ahir a l'antic hospital de Santa Caterina, ara seu de la Generalitat, tenia sobre la taula tres projectes lligats a aquests municipis i vinculats a un tipus d'allotjaments turístics a l'alça a la província: els càmpings. La sort que van córrer les tres propostes va ser diversa: la que millor ho té per prosperar sense massa entrebancs, tot i que es troba una fase molt inicial, és la que fan els propietaris del càmping El Masnou de Castelló d'Empúries, limítrof amb el casc urbà del municipi. L'empresa vol créixer i afegir unes 23 hectàrees al complex amb l'objectiu de guanyar 822 «unitats d'acampada» i per això té la necessitat de traslladar-se, va explicar el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra. La comissió es va limitar a emetre un informe preliminar que inclou puntualitzacions molt genèriques a la proposta d'ampliació.

Més complicat ho tindran els responsables del càmping Els Roures, a Sant Pau de Segúries, al Ripollès. La instal·lació ocupa 3,2 hectàrees i la propietat planteja un creixement superior al 100% en superfície, de 3,9 hectàrees. «Cal justificar molt bé l'ampliació», assenyalava Serra, que afegia que un creixement com aquest, «de gran tamany», resulta, d'entrada, «qüestionable».

En aquest context, la Comissió va frenar en sec l'«avanç» del «pla especial urbanístic del càmping Blanc (d'Eivissa)» de Blanes. Del que es tractava en aquest punt era, bàsicament, de decidir sobre la «regularització» d'una ampliació de factoa i que es va promoure sense la llicència preceptiva (el març passat, la junta de portaveus decidia sotmetre l'afer a votació del plenari). En la reunió celebrada al juny, Urbanisme ja es pronunciava en contra de regularitzar l'ampliació d'un altre càmping del municipi, el Bellaterra, que tampoc compleix amb l'antic planejament del 1981, vigent en compliment de dues sentències i que no permet aquesta activitat a la zona de la desembocadura de la Tordera.

Dictamen desfavorable

El dictamen emès ahir per la Comissió d'Urbanisme sobre el Blanc d'Eivissa va ser «desfavorable», ja que l'ampliació, a banda que es va fer en terrenys inundables, precisava Serra, «no està continguda en el planejament».