Les autoescoles gironines volen evitar que més alumnes es quedin sense fer el seu examen pràctic de conduir arran de la vaga d'autoescolesexaminadorsPer aquest motiu, demanaran a la prefectura provincial de la DGT (Direcció General de Trànsit) que permeti fer exàmens durant el mes d'agost.

Arreu d'Espanya, els testos pràctics de conduir es distribueixen de forma diferent durant els mesos d'estiu segons detalla el president de l'Associació d'Autoescoles de les comarques de Girona, Joan Sala. Aquest destaca que a Girona no se'n fan a l'agost però que seria important que enguany això canviés ja que des de principis de juliol, els examinadors de la DGT es troben en vaga. I a més, aquests han amenaçat que continuaran amb aturades indefinides durant el mes de setembre.

Per evitar que els alumnes hagin d'estar més mesos esperant, Sala explica que entraran un escrit a la DGT per demanar que hi hagi exàmens aquest agost.

I és que a partir de dimarts, com que ja no hi haurà vaga, en cas que ho acceptés la DGT es podrien reprendre els exàmens tots els dies de la setmana.

Aquesta vaga que finalitza dilluns ha permès examinar poc més de 700 alumnes a les comarques de Girona i n'ha deixat en llista d'espera prop de 2.000.

Aquesta xifra podria anar en augment si la DGT i els examinadors no arriben a un acord. De moment no s'han acostat posicions malgrat les accions de protesta tant d'examinadors com d'autoescoles. La darrera mobilització va ser aquest dimarts a Madrid per part dels examinadors, vinguts d'arreu d'Espanya -entre ells els de Girona- que es van concentrar davant de la seu de la DGT a Madrid per demanar que s'acabi el conflicte. Reclamen que se'ls pagui el complement específic acordat fa un parell d'anys quan van acordar aturar la vaga llavors convocada.

El president de l'Associació d'Autoescoles de les comarques de Girona destaca que si la vaga segueix el mes de setembre, moltes de les autoescoles començaran a fer Expedients de Regulació Temporals per evitar així el tancament d'autoescoles. I és que la vaga ja ha abocat alguns centres al seu tancament. De moment, diu Sala, no té constància que s'hagi produït a la demarcació de Girona.