Un banyista de 86 anys va perdre la vida ahir a la platja de Cap Sa Sal de Begur. Es tracta de l'onzena persona que mor en un medi aquàtic des del mes de juny a les comarques de Girona.

L'home va aparèixer inconscient i surant a l'aigua pels volts de tres quarts de dotze del migdia. En aquell moment, diversos banyistes que el van albirar, ràpidament el van treure cap a unes roques. Segons va confirmar Protecció Civil, un testimoni va alertar el 112 que hi havia algú a dins de l'aigua i que l'havien tret de dins.

Quan els serveis mèdics del SEM hi van arribar, malgrat els intents, no van poder-li salvar la vida. El banyista era un turista de nacionalitat francesa de 86 anys.

Al lloc dels fets hi van treballar el SEM amb dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat, la Creu Roja, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Begur.

Els fets van succeir pels volts de tres quarts de dotze del migdia. A la platja on va produir-se l'ofegament mortal no hi ha vigilància.

Segona víctima de la setmana

Es tracta de l'onzena persona que mor en un medi aquàtic des del mes de juny. És la segona víctima mortal d'aquesta setmana per ofegament.

Aquest dimecres va perdre la vida un altre home. En aquest cas tenia 72 anys i va morir ofegat a la platja del Rec del Molí de l'Escala. La víctima mortal era un home de nacionalitat francesa amb una casa de segona residència a la població. En aquest succés, en ser una zona de difícil accés i sense vigilància, molts dels efectius d'emergències es van haver de desplaçar al lloc per mar.

A 29 de juliol, ja hi ha hagut nou víctimes mortals més en medis aquàtics que durant tot el 2016.

El perfil majoritari dels finats és el d'un home de nacionalitat estrangera d'una edat avançada, tot i que cal destacar que enguany entre les víctimes també hi ha hagut menors.

A Girona, a les piscines del GEiEG de Sant Ponç, el SEM va haver de fer una atenció mèdica ahir cap a dos quarts de tres de la tarda. Segons testimonis, un home de 61 anys es va trobar malament a dins de l'aigua. Ràpidament uns banyistes el van socórrer, primer una dona i després dos homes, entre ells un bomber. Van alertar els serveis mèdics i el va atendre el SEM, que el va evacuar en ambulància, en estat greu, a l'hospital JosepTrueta de Girona.