Girona començarà a aplicar sancions als vehicles que entrin al parc de la Devesa. Així ho va anunciar l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que va afirmar que la Policia Municipal començarà a multar tots aquells vehicles particulars que circulin o estacionin al parc de la Devesa. La mesura es va prendre després de veure «l'incivisme pur i dur» d'alguns conductors que obviaven les tanques i els murs que impedien accedir al recinte i entraven al parc sense fer cas de les senyals que impedien passar. «Vam posar blocs de formigó per evitar que passessin vehicles i els han tret», lamentava Madrenas. L'alcaldessa es mostrava «convençuda» que des de l'Ajuntament aconseguiran posar-se d'acord amb els veïns que han mostrat la seva disconformitat perquè «tots volem el mateix, protegir la Devesa».

La nova mesura que començarà a aplicar d'immediat l'Ajuntament de Girona per aconseguir reduir el nombre de cotxes que circulen i estacionen al parc de la Devesa, arriba després que el consistori hagi comprovat que alguns conductors movien els blocs de formigó que impedien l'entrada al recinte i hi accedien igualment sense fer cas de les indicacions que impedeixen estacionar-hi o circular-hi. «No ens n'hem sortit amb fòrmules positives, haurà de ser a través de la sanció» sentenciava Madrenas que també lamentava «l'incivisme» dels conductors que eren capaços de moure els pesats blocs de ciment.

L'alcaldessa es mostrava sorpresa i decepcionada de l'actitud incívica d'alguns ciutadans. «No m'explico com poden retirar els blocs de formigó que pesen una barbaritat. No entenc com l'incivisme pot arribar tan lluny», comentava Madrenas, que, al mateix temps, criticava aquelles persones que accedien al parc aprofitant que veien els blocs de formigó arraconats, malgrat ser conscients que l'accés al recinte continuava estant prohibit. «Tot i que hagin apartat els blocs de formigó, saben que no es pot passar i ho fan igualment».

Els cotxes dels firaires

La voluntat d'acabar amb els cotxes dins del recinte ha portat a l'Ajuntament a traslladar els cotxes dels firaires. Madrenas va explicar que aquest any mouran totes les caravanes i vehicles dels firaires, que fins ara estaven instal·lats al parc de la Devesa, a Domeny. Per tant, al parc només hi quedaran les atraccions i els aparells que siguin imprescindibles per fer-les funcionar.

La idea de l'Ajuntament és «fer més amable i neta» la fira que s'ubica al parc de la Devesa per a les persones que la visiten. «Buidarem la zona de cotxes i caravanes i es notarà. Serà molt més neta i per tant molt més protegida», assegurava la batllessa de Girona.

En qualsevol cas, Madrenas va descartar moure la fira del parc de la Devesa i va assegurar que l'únic canvi d'ubicació que es duria a terme era el dels cotxes dels treballadors de la fira. En aquest sentit, va recordar que durant el procés participant que es va fer entre els veïns, més del 90% estaven d'acord amb el fet que la fira se seguís celebrant en aquest espai. «Només volem descongesionar-la. Creiem que els gironins ho agrairan», va cloure.

El festival de Circ

La nova mesura arriba en un moment de controvèrsia després que els veïns i la plataforma Salvem la Devesa critiquessin que el Festival Internacional de Circ que tindrà lloc al febrer s'ubiqui al recinte. Consideren que l'Ajuntament els ha «decebut» i «pres el pèl» per acollir en aquest espai un gran esdeveniment.

La utilització de la Devesa coincideix amb el debat que s'està extenent sobre el futur Pla Especial de la Devesa que encara està lluny d'aprovar-se sobre els usos que hi poden haver als espais, com el Camp de Mart. Precisament, en un avantprojecte es preveia que en aquest espai es podria canviar l'actual paviment de terra i gespa per un altre material més dur per acollir esdeveniments, mentre que els veïns reclamaven un Camp de Mart verd. Finalment, el consistori es va obrir a canvis però ara la plataforma i els veïns veuen com arriba el Festival Internacional de Circ.

Tot i això, la decisió del consistori de multar els vehicles que circulin o estacionin a la Devesa i de traslladar els cotxes dels firaires a Domeny, hauria d'apaivagar el malestar que ha generat l'anunci que Girona acollirà un gran esdeveniment al parc.