Girona s'ha convertit en un dels llocs on més plantacions de marihuana descobreixen les forces policials. S'ha convertit en la segona província, per darrera de Barcelona amb més actuacions d'aquest tipus. Durant el 2017, la policia ha realitzat tres grans descobertes d'aquest tipus de conreus. Les 18.000 plantes de marihuana a Vilademuls, el Pla de l'Estany, són el cultiu més gran interceptat el 2017 a les comarques gironines. Els terrenys estaven equipats amb una cabana, dos llits i estris de cuina a prop del riu en el nucli d´Orfes. Els Mossos d´Esquadra van detenir a dos homes, de 36 i 50 anys, que s'encarregaven del cultiu i manteniment de la plantació i que, segons els agents, vivien al costat dels correus per a poder-los vigilar.

3

Marihuana a Vullpelac

Una segona macrooperació antidroga va acabar amb la detenció de 32 persones i la incautació de 8.000 plantes de marihuana el febrer a l'Alt Empordà. Mentre que gairebé totes les detencions van tenir lloc al barri de Sant Joan de Figueres, la droga va ser descoberta en dos búnquers soterranis, un a Avinyonet de Puigventós i l´altre a Cabanes. A banda de les grans plantacions, els Mossos van comissar cinc armes de foc llargues i tres de curtes, armilles antibales, diversos vehicles d'alta gamma i 450.000 euros.

La darrera gran plantació de marihuana d´aquest any va ser descoberta el març a Vulpellac, el Baix Empordà. En aquella operació els Mossos d'Esquadra van comissar més de 4.000 plantes i 40 quilos de cabdells a l'interior de dues naus industrials que tenien la llum punxada. De fet, van ser els veïns i dos tècnics d'Endesa qui van aixecar la llebre que després van acabar confirmant-se amb una actuació policial que va descobrir 460 làmpades, 200 transformadors, 50 ventiladors i 126 bidons de fertilitzants que servien per al cultiu de les plantes.