Cap de setmana de cues al peatge de la Jonquera de l'autopista AP-7 -van arribar fins als vuit quilòmetres el dissabte-, en plena operació sortida -Autopistas preveu la barbaritat de 20 milions de desplaçaments per aquesta via-, que es van repetir, ahir, en el tram que discorre entre els municipis de Viladasens i Vilademuls: el remolc d'un camió que transportava pernils es va incendiar sobre tres quarts de tres de la tarda; les flames es van estendre als vorals de la carretera i van cremar una zona de vegetació.

L'incident va obligar a tallar l'autopista, primer en sentit nord -el fum complicava molt la visibilitat- i després, també, en sentit sud. Durant un quart d'hora la carretera va quedar tallada en els dos sentits de la circulació, va informar el Servei Català de Trànsit; els vehicles eren desviats per la carretera N-II. En sentit sud, la circulació es va restablir a les quatre de la tarda; en sentit nord, a les sis encara es mantenia un carril tallat; la circulació es va normalitzar pels volts de les set.

Al llarg de la tarda, les cues van de vehicles van arribar fins als tres quilòmetres en direcció a França i fins als dos en direcció sud. El foc, van informar els Bombers, va afectar la tractora del camió; en les tasques d'extinció hi van participar set dotacions terrestres i un mitjà aeri.

Davant l'increment de trànsit en l'operació sortida, una de les mesures que preveu Autopistas consisteix a tancar de forma puntual la sortida u de l'AP-7, i desviar els vehicles cap a la sortida 2 quan l'estat del trànsit ho recomani. Aquesta mesura es durà a terme fins que la fluïdesa del trànsit permeti reobrir la sortida.