La Federació d'associacions de pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) insisteix en la petició que es retiri l'esborrany del nou decret de menjador, que al juny ja va criticar tant pel procés seguit pel Departament d'Ensenyament com pel seu contingut. Ara, la Fapac reitera la seva demanda a la nova consellera, Clara Ponsatí, a qui Carles Puigdemont ha assignat la cartera que dirigia Meritxell Ruiz.

La federació va recordar ahir les seves demandes a la Conselleria, mitjançant un comunicat, va acusar el Departament d'Ensenyament d'haver abandonat el servei de menjador durant anys i li va demanar que activi un grup de treball amb tots els sectors implicats.

Pel que fa a les queixes i peticions, la Fapac va lamentar que el document no inclogui cap de les aportacions que va fer durant la fase de consulta prèvia. També va criticar que Ensenyament no els hagi convocat per formar part de cap grup de treball ni hi hagi mantingut cap reunió bilateral.

Sobre el contingut de l'esborrany, la Fapac va tornar a acusar la Generalitat de voler privatitzar el servei de menjador, ja que l'esborrany parla d'aplicar la llei de contractació pública, cosa que segons la federació «només es dona quan la intenció de l'administració és la de privatitzar un servei del qual és competent». Un altre motiu de discrepància és que «el document de treball no contempla que les AMPA continuïn prestant el servei». Finalment, la Fapac va refermar la seva intenció de promoure la gratuïtat del servei de menjador escolar, amb l'objectiu que sigui possible abans d'acabar el 2020.

Amb el seu posicionament, la federació va dir que se sumava a la demanda formulada per Catalunya sí que es pot.