La Plataforma Aigua és Vida Girona ahir va valorar «molt positivament» l'acord assolit per la Taula del Ter aquesta setmana amb l'objectiu de recuperar el cabal d'aquest riu, però va remarcar que estarà pendent del seu compliment.

El col·lectiu va manifestar que «més enllà de consideracions tècniques sobre hectòmetres cúbics i inversions, aquest ha estat un acord històric, segellat després de mesos de difícils negociacions» per reclamar una reparació del «greuge hídric del transvassament del riu Ter a Barcelona».

El portaveu d'Aigua és Vida Girona, Pau Masramon, també va plantejar la importància de què s'hagi entès la situació «no com una problemàtica que afecta només a la conca fluvial del Ter, sinó com quelcom que afecta a tot el país».

Al mateix temps, Masramon va posar en valor que aquest acord hagi sigut un acord participatiu. En relació amb això, el portaveu d'Aigua és Vida Girona va considerar que l'entesa «posa de relleu que cal que la gestió política dels grans temes incorpori la participació de tots els agents implicats», incloses les entitats ecologistes com la mateixa plataforma. Finalment, Pau Masramon va destacar que s'ha creat «un antecedent molt significatiu en la manera d'entendre la política, en la manera de posar en pràctica la democràcia».

Tot i així, des d'Aigua és Vida Girona van subratllar que, a partir d'ara, cal assegurar que es compleix el pacte per recuperar el cabal del riu per a les comarques de Girona. Per això, va dir que l'organització es mantindrà «expectant i durà a terme un seguiment exhaustiu pel que fa al compliment de les mesures acordades».