El conflicte entre els examinadors del carnet de conduir i la DGT, lluny de desencallar-se, encara segueix ben actiu. Aquest dijous, Asextra (Associació d'Examinadors de Trànsit) ha convocat una vaga indefinida a partir del 4 de setembre. Aquestes aturades es faran cada dia de la setmana i durant tota la jornada laboral dels examinadors.

Aquesta vaga arriba després que durant tot el mes de juliol el col·lectiu d'examinadors també hagi estat d'aturades. En aquest cas les han fet de dilluns a dimecres. Fet que possibilitava que alguns alumnes poguessin arribar a examinar-se de l'examen de carnet de conduir els dijous i divendres. Tot i que, com s'ha vist a la llarga, han estat ben pocs els que han pogut treure's el carnet. Es calcula que cap a 2.000 testos pràctics no s'han arribat a fer, una xifra que es pot duplicar si finalment hi ha aturades durant tot el setembre.

L'únic que podria evitar-ho és un acord entre el col·lectiu i la DGT però que sembla d'entrada un xic difícil. I és que segons Asextra, durant aquest temps de negociacions i aturades, «la DGT no ha fet ni una sola proposta que pugui ser estudiada pel col·lectiu examinador, ni una sola iniciativa per tal de desbloquejar la situació» i recorden que el conflicte i el desacord rau en els «incompliments i enganys de l'acord de desconvocatòria del 2015, en principi assumit per aquest nou director general, però que sorprenentment, fa poc més de dos mesos, es va desentendre completament sense donar cap alternativa», afirmen en un comunicat.

Asextra reclama que els examinadors puguin cobrar el complement específic promès el 2015 quan van desconvocar les mobilitzacions. De moment, però, no s'ha materialitzat l'acord.

Per desencallar el conflicte insten el ministre d'Interior que «intervingui sense més dilació a la vista dels danys col·laterals que aquest conflicte està ocasionant».

Aquest conflicte també ha generat que el mes passat les autoescoles sortissin al carrer i reclamessin més examinadors. Davant la futura vaga, ja van anunciar fa pocs dies que això pot derivar en tancament d'autoescoles i en Expedients de Regulació Temporals.