La darrera Junta de Govern de l'Ajuntament d'Olot va aprovar la instal·lació de 2 llocs de càrrega de vehicles elèctrics a les entrades de la ciutat. A Olot, ara, hi ha 3 llocs de recàrrega de cotxes elèctrics. N'hi ha 2 de privats: un, al concessionari Nissan, i l'altre, a l'aparcament soterrani del Firalet. N'hi ha un altre a l'Ajuntament però només és per al vehicle elèctric del municipi.

Segons va explicar el regidor d'Espai Públic, Josep Gelis (PDeCAT), la inversió dels llocs de càrrega puja fins a 99.000 ?, però hi ha una subvenció de la Generalitat de 80.000 ?.

Un dels llocs de càrrega estarà situat al costat de la rotonda de la Solfa , a l'entrada sud. Més en concret, estarà ubicat a l'avinguda Malatosquer, al costat del restaurant B-Creck.

L'altre lloc estarà al costat de la rotonda de la Rodona, al carrer Zamenhof, prop d'una benzinera.

Gelis va explicar que es tracta de llocs propers a transformadors per tal d'evitar les feines de transport de l'energia. Seran dos llocs de càrrega ràpida. El regidor va concretar que en 20 minuts els usuaris podran carregar el 75% de la bateria. Cada lloc de càrrega podrà subministrar energia a 2 cotxes alhora.

La càrrega serà gratuïta, perquè la voluntat és promoure l'ús dels vehicles elèctrics per la reducció de la contaminació que suposa. Josep Gelis va exposar que en aquests moments a tot Olot hi ha 7 cotxes elèctrics i que un d'ells és del municipi.