L'administració de loteria número 2 de Ripoll El Trébol ha repartit 1 milió d'euros del primer premi del Sorteig Especial d'Agost de la Loteria Nacional, celebrat aquest passat dissabte, 5 d'agost. El primer premi, dotat en 100.000 euros per dècim, ha recaigut en el 05171.

Amb només 35 dies de diferència, a Ripoll hi han caigut dos premis milionaris. Aleshores eren 26 milions d'euros, dels quals 20 milions corresponien a un únic dècim i els 6 restants es van repartir entre particulars i la Policia Local.

Pel que fa a aquest últim premi, l'administració ripollenca en va vendre una sèrie completa, que correspon a un total de 10 dècims, amb un premi de 100.000 euros cadascun. Els afortunats són particulars de la zona, segons ha explicat el gerent d'El Trébol, Marc Rosa. El milió d'ara se suma als 26 que ja van caure a Ripoll fa només 35 dies.

Els últims esdeveniments han fet que l'administració ripollenca ja no disposi pràcticament de números per la loteria de Nadal. «Gairebé se'ns han acabat, no sé com ens ho farem», explicava Rosa, sense amagar l'alegria d'haver tornat a repartir un premi milionari.

El Trébol té un llarg historial en premis. Han repartit un tercer, quart i cinquè del Sorteig de Nadal. «Aquest any esperem repartir els que ens falten», en referència a la Grossa i el segon.

Pel que fa a la província de Girona, el número afortunat també es va vendre a Sant Hilari Sacalm, a l'establiment de loteria ubicat a la plaça Gravalosa, 2. En aquest cas, no s'ha pogut contactar amb l'administració. El 05171, dotat amb un milió d'euros la sèrie, s'ha repartit a la resta de l'Estat. Administracions de les províncies de Lugo, Cantàbria i Àlaba també van vendre dècims guanyadors. En total, el número s'ha repartit en cinc administracions espanyoles, entre les quals n'hi ha dues de Girona.

Catalunya també s'ha endut un pessic del segon premi del sorteig especial d'agost. El número 16641, dotat amb 250.000 euros, s'ha venut a la província de Barcelona als municipis de Lliçà d'Amunt i Santa Eulàlia de Ronçana. El tercer, dotat amb 50.000 euros i corresponent al 80360, s'ha venut també al país, en aquest cas a la demarcació de Lleida.

El gerent d'El Trébol, Marc Rosa, es va assabentar que havia venut dècims guanyadors des de Galícia, d'on és la seva dona. Durant el viatge va aprofitar per intercanviar uns dècims amb una altra administració de Monterroso (Lugo). Va ser el propietari de l'establiment gallec, Javier García, el que li va comunicar que l'administració ripollenca havia repartit el primer premi.

El precedent

Ja fa un mes, quan es van repartir els 26 milions, l'administració ripollenca va esgotar l'aleshores número guanyador, el 2937. Les vendes, ja amb la vista posada al Nadal, no s'han aturat. Malgrat que la rifa és a quatre mesos vista, n'hi ha que ja s'han afanyat a buscar la sort d'El Trébol.