Vueling ha retornat a Barcelona l'equipatge facturat fins Hamburg d'un grup de 40 gironins. El divendres passat, 4 d'agost, van agafar un vol de l'aerolínia Vueling fins a la ciutat alemanya d'Hamburg, però la companyia no va descarregar les maletes, l'avió es va enlairar i amb ell l'equipatge dels gironins.

«Només tenen roba els que duien equipatge de mà, la resta ens ho hem hagut de comprar tot», explicava la Mercè Salvà, una de les afectades. Segons ha explicat des d'Hamburg, l'equipatge no es va descarregar de l'avió i les maletes dels viatgers que feien el trajecte a la inversa es van quedar en territori alemany. Això és el que el personal de l'aeroport d'Hamburg va explicar als gironins.

L'equipatge, de tornada

Les maletes havien d'arribar el dissabte fins l'hotel on el grup de gironins s'allotjava, però ahir encara no les havien rebut. «Avui comencem una ruta amb autocar i ja no les podrem recuperar fins la tornada a Barcelona», assegurava Salvà, que malgrat la peripècia i no tenir les pertinences personals, de moment no s'hi fa mala sang. «Ens han tractat bé», deia amb relació a l'atenció rebuda pel personal de la companyia i l'aeroport alemany. Salvà assegura que va veure com pujaven la seva maleta al maleter de l'avió i que després d'esperar dues hores a la zona de recollida d'equipatge que apareguessin les maletes, la informació del vol i el punt de recollida va desaparèixer dels panells informatius.

La quarantena d'afectats han interposat una reclamació a Vueling. De moment, s'han hagut de comprar allò indispensable i si no els ho han dut mentre s'estaven a Hamburg, ara ho veuen més difícil perquè comencen una ruta amb autocar. Esperen poder recuperar les seves pertinences, si més no, quan tornin a Catalunya aquest divendres.