La intensa calor que s'ha viscut els últims dies ha fregat màximes d'entre 38 i 40 graus en molts punts com ara Salt, Girona, Fornells o Darnius. Ahir les temperatures van baixar i a la província van caure ruixats en diversos punts de la demarcació.

Protecció Civil va desactivar l'Alerta del Pla Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures ahir es van mantenir elevades, però la màxima va ser en general entre 1 i 4 graus més baixa que el divendres. El Sistema d'Emergències Mèdiques va atendre una cinquantena de persones a Catalunya per incidències relacionades amb la calor.

Avís de pluges

L'alerta de calor es va canviar per avisos de pluges intenses en tres comarques de la demarcació de Girona: La Selva, Garrotxa i Ripollès. El dissabte Protecció Civil posava en prealerta el Pla Inuncat per possibilitat de tempestes durant el cap de setmana. Malgrat la fi de l'onada de calor, es manté l'avís per risc d'incendi amb especial atenció a l'Alt Empordà, Pla de l'Estany, Gironès i Baix Empordà, on es continua amb el nivell 2 sobre 3 del Pla Alfa. La resta de la província baixa a nivell 1.

Ahir els termòmetres es van enfilar fins gairebé els 35 graus a Fornells de la Selva o els 34 que es van registrar a Vilobí d'Onyar i a Santa Coloma de Farners. Tot i desactivar l'alerta per l'onada de calor, l'escalfor en l'ambient no va desaparèixer i a Girona ciutat es va arribar a un pic de 33,5 graus, una temperatura compartida també a la Bisbal d'Empordà.

Les màximes més fresques es van registrar a Núria (1.971 m) i a Setcases-Ulldeter (2.410 m), on els termòmetres es van enfilar fins a 19 i 14,5 graus respectivament.

Pel que fa a les mínimes, corresponen també a aquests dos punts. A Ulldeter la temperatura més baixa ha sigut de 9,8, a Núria d'11,3 i a Molló, 13,5 graus. A la resta de zones, les mínimes del diumenge van ballar entre els 19 registrats a Darnius i a Olot i els 21 graus de Roses i Banyoles.

La predicció per avui és que les temperatures màximes s'assoleixin a Girona i Figueres amb 34 graus cadascuna i que les mínimes es mantinguin al voltant dels 20 graus. Un temps similar al d'ahir, que va deixar temperatures per sobre dels 30 graus i típiques de l'estiu.

De cara als propers dies s'espera una baixada de temperatures, sobretot a partir de demà dimarts, quan arribarà una massa d'aire fred que farà retrocedir els termòmetres a la muntanya. La inestabilitat, segons el SMC, predominarà al país.