Segons l'Ajuntament de Campdevànol, l'ecotaxa té per objectiu la preservació del medi ambient a través del control de l'aforament, la protecció de les finques privades i la garantia de la seguretat ciutadana.

Es tracta de tres aspectes que en els 10 anys d'ús de les gorgues no s'han complert. Fins ara, les accions de l'Ajuntament no han resolt del tot els problemes que causen els visitants quan el sol escalfa de debò. Ni la creació d'aparcaments, ni la instal·lació de barreres han evitat molèsties als propietaris, sobretot per sorolls i brutícia, ni han servit perquè no hi hagin accidents, com el que va tenir lloc el 23 de juliol, quan els bombers van haver d'evacuar una banyista.

Això no obstant, el criteri de l'Ajuntament és que l'ecotaxa servirà per obtenir els diners necessaris per compensar les coses negatives de l'ús de les gorgues.

Així doncs, el benefici de les visites s'invertirà en compensar els propietaris dels terrenys de les gorgues, en reparar l'erosió que provoca el trànsit de gent en les gorgues i per una campanya informativa destinada a sensibilitzar els usuaris. El preu de l'ecotaxa per accedir a les gorgues és de 5 ? per personna. Els veïns de Campdevànol i els menors de 12 anys estan exempts de pagar-la.

Durant tots els dies d'agost s'ha de pagar l'ecotaxa i a partir del setembre només s'haurà de pagar els caps de setmana. Mentre l'ecotaxa està en vigor no s'han de pagar els 10 ? que val deixar el cotxe a l'aparcament del municipi. En canvi, quan no la cobrin, si que s'ha de pagar per aparcar-hi.