El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació, per un import de prop de 800.000 euros de les obres per formar una nova via per a vianants i ciclistes al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. El vial connectarà la urbanització de Can Blanc i les àrees d'estacionament de la Fageda d'en Jordà i del volcà de Santa Margarida, als terme de Santa Pau. Els treballs començaran l'hivern vinent i tindran un termini d'execució previst de sis mesos.

L'actuació generarà un nou recorregut entre els tres principals punts d'interès del Parc Natural: la Fageda d'en Jordà i els volcans del Croscat i Santa Margarida, connexió que actualment s'efectua per mitjà de la carretera GI-524. El vial previst millorarà la seguretat viària, atès que, en èpoques de gran afluència de visitants, quan els aparcaments estan plens, els vehicles estacionen en vorals i zones adjacents a la carretera, fet que hi provoca la presència no ordenada de vianants.

El traçat tindrà 3 quilòmetres de longitud i 3 d'amplada, discorrerà segregat de la carretera GI-524. Unirà la urbanització de Can Blanc i l'aparcament de Santa Margarida, passant per l'àmbit de Can Serra i la urbanització de Can Xel. D'aquesta manera, a més d'unir la fageda i els volcans, també connectarà amb les principals bosses d'estacionament de la zona, els vials de les urbanitzacions i els aparcaments de Can Serra i Santa Margarida.