Les baralles entre turistes no són estranyes a Lloret de Mar, especialment a l´estiu, per l´elevada concentració de turistes que sovint consumeixen alcohol en excès. Aquests enfrontaments acaben amb freqüència amb ferits per culpa de cops o ganivetades. Però també hi ha vegades, com va passar la matinada de divendres a dissabte, que un dels ferits en aquests aldarulls acaba morint.

L´últim cop que s´havia produït una situació similar a Lloret de Mar va ser fa cinc anys, el mes de maig del 2012, quan un jove escocès que estava a la localitat celebrant el comiat de solter del seu germà va morir després de veure´s implicat en una baralla.

Un any abans, el 2011, un jove de quinze anys havia mort apunyalat en un carreró del centre de Lloret de Mar, després d´haver-se intentar posar en una baralla que s´havia trobat quan tornava a casa, sol, de matinada. L´estiu d´aquell 2011 va ser especialment conflictiu a Lloret, amb batalles campals i enfrontaments massius de turistes contra els Mossos d´Esquadra, que van provocar manifestacions de protesta dels veïns i mesures contra el «turisme de borratxera».

També es van produir morts violentes a Lloret l´estiu del 2008: un home de nacionalitat espanyola va ser apallissat fins a la mort a mitjans de juliol, només uns dies després que es trobés el cos sense vida de la turista italiana Federica Squarise, que havia estat violada i assassinada.

Tres anys abans hi havia hagut un altre mort en una baralla: un jove francès va rebre una ganivetada d´un belga en un enfrontament iniciat per culpa d´un barret.

I encara abans, el 2001, també el juliol va morir un turista alemany que va ser apunyalat.