Noves queixes contra les rampes instal·lades a les platges de Lloret de Mar. Si fa una setmana era el grup municipal d'ICV-EUiA qui criticava les passeres de plàstic repartides per les platges lloretenques per ser «curtes i poc pràctiques» per a cotxets infantils, ara les queixes són d'una usuària i un socorrista per a les passarel·les de fusta adaptades a persones amb mobilitat reduïda.

La María José Fernández té un 91% de problemes de mobilitat, és oxigen dependent i cada dia va a la platja de Lloret de Mar. Tot i això, aquesta veïna de Vidreres encara no s'ha pogut posar a l'aigua. «La passarel·la és molt curta i per treure't de l'aigua, aquests pobres nois -els socorristes- han de carregar tot el pes de la cadira amfíbia per la sorra», denuncia aquesta usuària, i lamenta que els responsables d'aquest servei queden «fets pols». «A ple sol, han d'estirar persones que pensen més de 100 quilos», critica Fernández qui afegeix que a ella li «sap greu» que hagin de fer aquest esforç i que per això opta per no banyar-se. «Són joves humaníssims i col·laboradors, que hi posen totes les ganes del món. Però els falten recursos», subratlla la María José.

Aquesta usuària també destaca que la situació és tant «desesperada» que fins i tot els ajuden a pujar les cadires amfíbies els responsables d'una de les casetes de gelats o del lloguer de gandules. «No hi ha cap conscienciació», es queixa, criticant que l'Ajuntament de Lloret «ignora el problema».

Menys dur, però també contundent és en Maximiliano Perinetti, un dels joves que presta el servei que gestiona l'empresa Pro-Activa Serveis Aquàtics SL. «Caldria que la passera arribés tan a prop de l'aigua com fos possible perquè ara és molt difícil arrossegar la cadira per la sorra en un tram que fa molt pendent», explica Perinetti qui especifica que sovint, les persones que utilitzen el servei, tenen sobrepès. «Amb un sol socorrista és impossible treure la cadira de l'aigua», lamenta el jove.

A més, alerta dels perills que comporta fer aquest sobreesforç. «És un bany rere l'altre i quedes molt cansat i quan s'ha de fer un altre rescat és molt complicat», diu el socorrista qui afegeix que a ells també els «sap greu» pels usuaris, que en molts casos, se senten «incòmodes». «Ells no estan bé veient que els has de carregar com si fossin un objecte i que no pots perquè pesen. Molts ja no volen ni entrar a l'aigua», afegeix Perinetti.

Per tot això, aquest membre de Pro-Activa assegura que tot i que el servei «va bé» caldria «polir-lo». «Potser es podria posar un petit motoret a la cadira amfíbia i allargar la passera», proposa Perinetti qui ressalta que «sempre es pot prestar un millor servei a persones que ho necessiten molt».

Per la resta d'instal·lacions, tot són lloances. I és que la zona de bany adaptat de Lloret de Mar disposen lavabos i dutxes equipades amb rentapeus per a persones amb mobilitat reduïda o un servei de taquilles, entre altres comoditats.

«Noves i òptimes»

Per la seva part, el regidor de platges, Jordi Orobitg (ERC) va negar, arran de les queixes d'ICV-EUiA que s'haguessin produït queixes formals per part dels usuaris i va assegurar que les passeres «mai no han arribat al mar». «Mai abans les platges de Lloret havien tingut més passeres, tan noves i amb condicions tan òptimes com les que tenim aquesta temporada», va defensar Orobitg. També l'empresa que proporciona les passeres de plàstic instal·lades a les platges de Lloret de Mar, Balliu Export, va defensar a través d'un comunicat, que són aptes per a persones amb mobilitat reduïda.