L'Aeroport de Girona-Costa Brava tanca el mes de juliol amb 303.256 passatgers, el que representa un augment d'un 17,2 % respecte el mateix mes del 2016. La xifra posiciona la terminal de Vilobí d'Onyar (Selva) com l'aeroport català que més creix en nombre de viatgers en relació a l'any passat. Segons recull l'estadística que periòdicament publica Aena, l'Aeroport de Barcelona-el Prat tanca el mes amb 5.041.652 usuaris, un 8 % més fa un any; el de Reus arriba als 196.227 passatgers, un 17,1 % més; i el de Sabadell assoleix els 515 viatgers, un 15 % més.

Al llarg d'aquest 2017 ja hi ha hagut més d'un milió d'usuaris que han passat per l'aeroport de Girona, des d'on s'han enlairat o aterrat amb alguna de les companyies que hi operen. L'aerolínia de baix cost irlandesa Ryanair continua acaparant el trànsit. De fet, transporta dos de cada tres passatgers. A la irlandesa la segueixen, tot i que ja a molta distància, l'operador Jet2, Transavia o Thomson. Pel què fa a rutes, durant aquest juliol, les més sol·licitades han estat Amsterdam, Manchester, Brussel·les-Charleroi, Birmingham o Weeze (Alemanya).

L'aeroport de Girona continua consolidant la remuntada. Si al maig el trànsit de passatgers ja va pujar un 25% i al juny va fer-ho un 26%, aquest juliol s'ha tancat amb una nova alça. En concret, la terminal de Vilobí d'Onyar ha tancat el darrer mes amb un increment d'usuaris del 17,2%. Segons recull l'estadística d'Aena, en concret aquest juliol hi ha hagut 303.256 persones que han passat per la terminal de Vilobí d'Onyar.

L'increment d'usuaris també ha anat en consonància amb el d'operacions. I és que, al llarg del juliol, es van fer 2.837 aterratges i enlairaments (xifra que, comparada amb el mateix mes del 2016, suposa un augment del 6,5%). La majoria dels passatgers que han passat per la terminal de Vilobí d'Onyar, com ja és habitual, han volat amb Ryanair. En concret, l'aerolínia de baix cost irlandesa n'ha transportat dos de cada tres (203.099).

A Ryanair la segueixen, tot i que ja a molta més distància, la seva competidora Jet2 (29.573), Transavia (28.697) i Thomson (12.829). De l'estadística també cal destacar-ne que la ruta que enllaça Vilobí d'Onyar amb Moscou, i que opera la russa Pobeda Airlines, ha tingut 4.815 passatgers aquest juliol. Pel què fa a rutes, les més sol·licitades han estat les d'Amsterdam, Manchester, Brussel·les-Charleroi, Birmingham o Weeze (Alemanya).

Més d'un milió de passatgers

Les dades d'aquest juliol, a més d'un nou increment de passatgers, també deixen un altre registre. L'aeroport Girona-Costa Brava ja ha superat el milió d'usuaris en el que portem de 2017. En concret, segons recull l'estadística d'Aena, en l'acumulat de l'any ja en suma 1.109.748 (un 16,1% més que al juliol del 2016).

I si es miren les operacions, el global també puja d'un any per l'altre. Entre gener i juliol s'han fet 11.869 aterratges i enlairaments (un 4,7% més). Per últim, pel que fa al trànsit de mercaderies, al llarg d'aquest any des de la terminal de Vilobí d'Onyar se n'han mogudes 76,49 tones (de les quals, 4,66 durant el mes de juliol).