Barcelona no està sola. Ciutats de tot el món, però molt especialment les principals capitals europees, es van llevar ahir compungides per la massacre i no van dubtar a fer arribar les seves mostres de suport i condol als barcelonins. Les banderes van onejar a mitja asta a les ambaixades espanyoles, que en molts casos es van omplir de flors i missatges d'ànim. Fins i tot les principals lligues de futbol europees -especialment d'aquells països d'on eren originàries les víctimes- van guardar un minut de silenci abans dels partits per rebutjar la massacre.

A Madrid, on es va celebrar un minut de silenci encapaçlat per l'alcalde en funcions, Ignacio Murgui, la font de la Cibeles i el palau homònim, seu de l'Ajuntament, es van il·luminar durant tota la nit amb els colors de la bandera de Barcelona -blanc, vermell i groc- com a mostra de solidaritat amb la capital catalana. Altres monuments europeus, com el Jet d'Eau de Ginebra (un gran llançador d'aigua que arriba als 14 metres d'alçada) es van il·luminar amb els colors de la bandera d'Espanya per honrar la memòria de les víctimes. Dijous a la nit, els llums de la torre Eiffel de París es van apagar pel mateix motiu.

D'altra banda, diverses ambaixades espanyoles, com la de Bèlgica, van anunciar que obriran llibres de condol perquè tothom que ho vulgui pugui fer arribar el seu suport als familiars de les víctimes. En altres ambaixades, com la de Moscou o Berlín, s'acumulaven les flors en memòria dels morts.

Per la seva banda, la Comissió Europea i el Consell Europeu també van organitzar a Brussel·les un minut de silenci. «La UE plora les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. No les oblidarem», va assegurar el president del Consell, Donald Tusk. El president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, va enviar una carta de suport al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.