Un incendi a peu de carretera a Vilopriu ahir a mig matí va obligar a tallar la via més d'una hora mentre treballaven els equips d'extinció. Els vehicles es van poder desviar per vies alternatives. Tot i això, segons el Servei Català de Trànsit hi van haver retencions d'un quilòmetre. Les flames van cremar el voral de la via, uns 3.000 metres quadrats.

El foc va començar quan passaven 39 minuts de les deu del matí. Les flames es van iniciar just al marge de la carretera Gi-631 al seu pas per Vilopriu, al punt quilomètric 3,5. El punt se situava poc després del trencant per adreçar-se a les Olives o a Camallera. Fins al lloc dels fets es van desplaçar un helicòpter i quatre vehicles terrestres.

Vies alternatives

Fins allà també es van traslladar els Mossos d'Esquadra, que van restringir el pas de vehicles en els dos sentits per facilitar les tasques d'extinció. Els cotxes es podien desviar per les vies alternatives properes com la de Camallera.

Els Bombers van controlar ràpidament les flames, i van evitar així que s'estenguessin més enllà del camp cap a la zona boscosa. Quan faltaven dos minuts per les onze del matí, el foc ja estava estabilitzat. Van treballar-hi les dotacions terrestres i amb alguna intervenció del mitjà aeri.

Finalment, quan passaven vint-i-quatre minuts de les dues del migdia, el foc es donava totalment per extingit.