Després de l'atemptat terrorista a Barcelona els principals diaris del món de seguida van incloure el succés a les seves portades, i fins i tot alguns mitjans, com el britànic The Guardian o l'argentí Clarín, van seguir amb capçaleres minut a minut de la situació a la capital catalana. D'altra banda, el portal francès Le Figaro va apuntar que «a Espanya els signes alarmants s'havien pronunciat en els darrers mesos».

També es van fer ressò de l'atemptat diverses personalitats polítiques del panorama internacional. Des dels Estats Units, l'actual president del país, Donald Trump, va escriure una piulada a Twitter on afirmava que «els Estats Units condemnen el terrorífic atac a Barcelona, farem el que calgui per ajudar. Sigueu durs i forts, us estimem». L'expresident, Barack Obama, també va enviar un missatge de suport a través de la xarxa.

També es van pronunciar personalitats com el president de França, Emmanuel Macron, que va transmetre els seus «pensaments i solidaritat» i va afirmar que «ens mantenim units i decidits». Per la seva banda, l'alcaldessa de París -una ciutat durament castigada pel terrorisme islàmic- va afirmar també que «Barcelona i París són ciutats d'amor i tolerància. Aquests valors són més forts que aquest terrorisme atroç i covard». També l'exprimer ministre francès Manuel Valls va afirmar que «els seus pensaments són a Barcelona. El terrorisme és el nostre repte». Per la seva banda, Marine Le Pen -presidenta del partit d'extrema dreta Front National francès- va dir que «mai ens acostumarem a viure amb el terrorisme islamista».

Altres localitzacions europees que també s'han vist afectades pel terrorisme en els darrers anys es van pronunciar per donar el seu suport a Barcelona. L'alcalde de Londres, Sadiq Khan, va condemnar els atacs assegurant que «els seus pensaments estaven amb les víctimes d'aquest atac terrorista barbàric a la ciutat de Barcelona, així com amb els seus valents serveis d'emergències».

Brussel·les, una altra ciutat recentment castigada pel terrorisme va lamentar l'atac a través del seu compte oficial de Twitter, on va escriure que «tots els nostres pensaments estan amb les víctimes de l'atac de Barcelona. Els nostre condol als familiars de les víctimes i als ciutadans».

A Europa

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va condemnar l'atac i va assegurar que «mai serem intimidats per la barbàrie». Més tard, el compte oficial de la Comissió va mostrar a Twitter una carta de Juncker al president Espanyol, Mariano Rajoy, on afirmava que l'òrgan estava «a la seva completa disposició».