Diversos partits d'esquerres, sindicats i entitats socials de les comarques gironines van signar ahir un manifest conjunt de suport al referèndum del proper 1 d'octubre i van fer una crida a la participació. Els impulsors de la iniciativa demanen col·laboració per «desbloquejar la negativa del govern del PP a l'exercici legítim i democràtic de votar» i defensen que «les divergències polítiques en una societat democràtica i plural com la nostra s'han de resoldre votant».

Paral·lelament, els signants del manifest -entre els que hi ha Esquerra, la CUP, la UGT o Comissions Obreres- demanen «mobilitzacions pacífiques i fermes» en cas que l'Estat espanyol persegueixi els organitzadors del referèndum de l'1 d'octubre.

«Defensarem les institucions ciutadanes en cas que sigui atacades pel simple fet d'haver posat les urnes», insisteixen les agrupacions polítiques i socials que han unit forces per mostrar conjuntament el seu suport a la consulta del proper 1 d'octubre.

Els impulsors de la iniciativa afirmen que «la reivindicació de més i millor autogovern per Catalunya ha estat sempre una eina per a la transformació i la justícia social» i rebutgen «qualsevol intent de dividir les capes populars i mitjanes del país per raó d'origen, llengua o identitat».

En aquest sentit, apel·len a l'històric lema de l'esquerra catalana de «som un sol poble unit en la seva diversitat» i coincideixen a considerar que «per nosaltres, drets nacionals i socials van de la mà».

«Aquesta vegada, com hem fet sempre, tornarem a fer indestriables els drets socials i nacionals i ens posicionarem en contra de qualsevol tipus d'injustícia. El proper 1 d'octubre, tots i totes a les urnes!», reiteren els signants del document, que també inclou EUiA de Llagostera i Salt, el Front d'Alliberament Gai de Catalunya, L'Aurora OM, MES, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Súmate, la Intersindical Alternativa de Catalunya o la Xarxa pels Drets Socials.

També consten com a signants del manifest els Anticapitalistes, Canviem Salt, Proces Constituent o Podem.

Els impulsors d'aquesta iniciativa a les comarques gironines també assenyalen que qualsevol persona o entitat que comparteixi els principis del manifest també s'hi pot adherir.