L´alcaldessa de Montagut i Oix , Mònica Boix (PDeCAT) ahir va visitar l´Ajuntament de Campdevànol per conèixer de primera mà el dispositiu de control d'accés que s'ha dissenyat aquest estiu al Tor­rent de la Cabana.

Segons l´alcalde de Campdevànol, Joan Manso (PDeCAT), el dispositiu que ha obert diferents notícies de mitjans de comunicació d'abast nacional al llarg de l'estiu, ara centra l'atenció d'Ajuntaments i organismes afectats per la massificació de paratges naturals amb gorgs.

L'alcaldessa de Montagut i Oix va fer la visita acompanyada de tècnics del Consorci de l'Alta Garrotxa, interessats en analitzar el sitema de Campdevànol per tal d´ estendre determinades accions a l'espai de Sadernes.

Els gorgs de Sant Aniol d´Aguja i d´altres llocs del municipi són molt usats pels banyistes. A més, cada estiu desenes de milers de persones entren a l´Alta Garrotxa per Sadernes, al terme de Montagut i Oix.

La visita va començat amb una reunió de treball a l'Ajuntament per després visitar l'espai de la Font del Querol i del Torrent de la Cabana.

A l´entrada del Torrent, els ajuntaments de Campdevànol i les Lloses hi tenen una taquilla, on a l´agost i els caps de setmana de juliol, cobren l´entrada. Donen una bossa als visitants perquè hi posin els residus i si la tornen plena, els tornen 80 cèntims. La idea és aprofitar les massificacions.