La gran festa holi serà un dels plats forts de les Festes del Tura dia 6 de setembre i acabaran el diumenge, dia 10 de setembre. Segons ha explicat, Jordi Serrat (programador musical) l'any passat van fer una festa holi i va ser un èxit.

A més, fer un festival holi va ser la proposta guanyadora de l'Assamblea del Pressupost Participatiu 2017. El concurs d'idees del pressupost participatiu va tenir lloc pel març, al local de joves l'Ideal. La idea de pressupost participatiu és que els joves puguin escollir una partida destinada a activats.

La festa holi està programada pel dijous, dia 7 de setembre, entre les 19 i les 21 hores al passeig de la Muralla. La festa està inspirada en una festa de colors tradicional de l'Índia. Segons Jordi Serrat, consisteix a escampar farina d'arròs de colors entre els participants, mentre escolten música.

Jordi Serrat ha explicat que la voluntat és que sigui una festa holi millor respecte a les que s'han posat de moda a Europa. Per aconseguir-ho, la Comissió de Festes ha demanat el suport de la comunitat Sikh.

Segons Serrat, la comunitat Sikh s'ha compromès a aportar-hi la seva música i la manera autèntica de fer les festes holi a l'Índia.

Entre les variacions respecte a la programació de l'any passat, Jordi Serrat va explicar que el Ball de l'Hora tindrà lloc a abans de la mitjanit, a les 23 hores i al carrer Baix del Tura. Des de feia una vintena d'anys el Ball de l'Hora coincidia amb el final de la Torinada.

Serrat ha justificat que al final de la Torinada, el Ball de l'Hora coincidia amb la Festa del Barret i les dues activitats se solapaven. Ha dit: «Eren massa activitats per a un mateix públic». La Torinada també tindrà canvis en el recorregut. Sortirà de la plaça del Carme, pujarà per la ronda Sant Bernat, carrer Esglaiers, carrer Rector Ferrer i plaça del Mig.

El passeig d'en Blay pren aquest any un protagonisme especial a la Festa Major d'Olot. A més de l'escenari i de les barraques que continuaran a la seva ubicació habitual, les obres del Firal també són presents als gots de Festes. L'alumna de l'Escola Municipal d'Expressió Marina Faja és l'autora del dibuix que representa un cabeçut amb un martell pneumàtic treballant a les obres del Firal. L'altra col·laboració de l'Escola Municipal d'Expressió amb les Festes és amb l'organització dels tallers de cavallets que es van iniciar l'any passat a l'Espai Carica-Tura, amb molt bona acollida.

L'Esbart Olot, juntament amb els Xerrics d'Olot i la Comissió de Festes, han preparat un nou acte que donarà protagonisme a les peces de la faràndula que tradicionalment pertanyerien al Seguici. Tindrà lloc el divendres 8 de setembre a les 20.30h a la plaça d'Esteve Ferrer quan, després dels castells i del ja tradicional pilar caminat per les escales de l'església de Sant Esteve, els bastoners estaran acompanyats del Drac, el Conill i el Pollastre del Carme i l'Àguila de Sant Ferriol.

Pel que fa al Correfoc, repeteix el recorregut que va estrenar l'any passat. Sortirà a les 22.30h del dissabte 9 de setembre de la plaça Campdenmàs i arribarà a les 23.45h a la plaça de braus, on es podrà veure l'espectacle Santa Joana dels Escorxadors del Pim Pam Pum Foc! formant equip amb el dramaturg local Joan Fluvià en una adaptació del text de Bertolt Brecht.

Després de la bona resposta obtinguda l'any passat, les Festes del Tura tornen a comptar amb un espai dedicat al públic familiar. La novetat d'aquest setembre és que l'Espai Carica-Tura s'ubicarà a la pista poliesportiva de l'escola Cor de Maria per poder disposar d'un espai amb més ombres que l'any passat i un millor accés (s'hi podrà entrar a través del pàrquing del carrer Macarnau). Els geriàtrics d'Olot s'encarregaran de la decoració de l'Espai Carica-Tura que, el dissabte matí, acollirà un taller de dansa pensat per afavorir la interrelació entre els més menuts i la gent gran.

El programa de festes també serà nou. Han deixat el tradicional Entura't per un de nou que segueix un ordre cronològic i reparteix les activiats per temàtiques. La idea és fer-ho més fàcil.