Si una cosa està clara és que, per més que vulguem negar-ho, el principal atractiu de les comarques de Girona és la Costa Brava Només un 7,4% dels turistes que es van allotjar el mes de juliol a les comarques de Girona, ho va fer en hotels de l'interior. Dit d'una altra manera: 41.500 viatgers van preferir hotels lluny de la platja, respecte als més de 518.000 que van optar per establiments del litoral.

Al conjunt de l'estat, Barcelona va ser el punt turístic amb el nombre més elevat de persones allotjades en hotels. Els hotels de Barcelona, en el nucli urbà de la qual va tenir lloc l'atemptat terrorista del passat 17 d'agost, van rebre més de 634.000 viatgers estrangers al juliol, i gairebé 140.000 d'espanyols, amb una estada mitjana de 2,66 dies i un grau d'ocupació del 84%.

Barcelona va sumar en aquest mes típicament estiuenc 1,8 milions d'estades hoteleres, molt per sobre de Madrid i Benidorm, que figuren en segon i tercer lloc, respectivament, quant al cúmul de pernoctacions. Els indicadors de les pernoctacions de viatgers es van mantenir a l'alça al juliol gràcies als no turistes espanyols.