24 de agost de 2017
24.08.2017

El pare de Mohamed Aalla assegura que el seu fill detingut «no ha fet res»

Brahim Aalla diu que no va notar cap comportament estrany en els seus altres dos fills però admet que Yousseff anava a la mesquita i va marxar de casa · El jutge de l'Audiència Nacional li ha retirat el passaport i li ha prohibit marxar del país

25.08.2017 | 07:14
El pare de Mohamed Aalla, Brahim Aalla, durant l´atenció als mitjans que va fer ahir.

El pare del dos dels integrants de la cèl·lula terrorista de Ripoll i de l'altre detingut que va quedar ahir en llibertat, Mohamed Aalla, assegurava que aquest últim és innocent. Brahim va dir que Mohamed, que era el titular del cotxe de l'atemptat de Cambrils, deixava el vehicle al seu germà Yousseff per anar a buscar feina i que feia un mes i mig que havia marxat de casa per «treballar». L'home afirmava que el dia dels atemptats de Barcelona i Cambrils en Mohamed, que dimecres va tornar a casa després d'haver estat posat en llibertat, estava a la platja a Roses amb la seva dona i la seva filla petita i que desconeixia, igual que ell, que els altres dos fills estaven implicats en els atacs.

Brahim va assegurar davant dels mitjans de comunicació que no va notar cap comportament estrany en els seus dos fills, ara morts, en els darrers mesos tot i que va admetre que Yousseff anava de manera habitual a resar a la mesquita. Va negar, en canvi, conèixer l'imam de Ripoll, Albdelbaki Es Satty, el suposat cervell de la trama terrorista, i va insistir que estan passant un mal moment i que cap de les famílies dels joves terroristes volien que «això passés». També va dir que desconeixia si els nois es reunien amb Es Satty però que no veia malament que Yousseff anés a resar. Visiblement afectat, Brahim va atendre els nombrosos mitjans de comunicació que durant hores van estar esperant que Mohamed baixés i expliqués la seva situació. Segons va explicar, l'advocada li ha recomanat que no parli amb la premsa i, per això, el pare va accedir a explicar la seva versió. Mohamed va quedar en llibertat provisional aquest dimarts a la nit però amb l'obligació de presentar-se al jutjat més proper cada dilluns.

De Madrid a Ripoll en taxi

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu també li va retirar el passaport i li ha prohibit sortir de territori estatal. Considera que no hi ha indicis suficients per inculpar-lo i que, malgrat ser el titular del vehicle implicat en l'atac de Cambrils, qui realment utilitzava el cotxe era el seu germà Yousseff. Mohamed va quedar lliure però no duia diners ni documentació a sobre. Per això, va haver de buscar un taxi per tornar a Ripoll la nit de dimarts. Segons va explicar, després de diversos intents va aconseguir que un conductor, a qui va relatar la seva situació, el portés fins a la capital del Ripollès. Un cop allà i ja de matinada, la família es va fer càrrec de les despeses del viatge. Mohamed va dir també, fora de càmeres, que a l'Audiència Nacional el van tractar «molt bé». Un degoteig d'amics i familiars d'Aalla van anar passant pel número 24 de la plaça Gran de Ripoll, on resideix el jove.

Un terrorista demana perdó

El terrorista ferit a l'explosió d'Alcanar, Mohamed Houli Chemlal, es va mostrar penedit davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu i va demanar perdó. Va aprofitar per expressar-se en aquests termes davant l'única pregunta que li va fer el seu lletrat, designat d'ofici per l'Audiència Nacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit