Els alcaldes de les Planes, Eduard Llorà (PDeCAT), i el de Sant Aniol de Finestres, Francesc Oliveras (PDeCAT) mantenen una reclamació permanent per la millora de la carretera de les Encies. Es tracta d'una ruta de 8 quilòmetres coneguda pels revolts tancats i l'estretor de la calçada.

La Generalitat disposa d'un projecte valorat en 4,8 milions d'euros repartits en dues inversions. La més important consisteix a eliminar 10 dels revolts més perillosos i eixamplar 11 dels ponts que aguanten la calçada. La menor és canviar les baranes i els senyals.

El projecte s'havia de licitar el 2010, però arran de la crisi econòmica el varen desar. Set anys després, Eduard Llorà (alcalde de les Planes) assenyala que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha fet obres puntuals i ha posat d'exemple la millora del pont de Pocafarina a l'entrada de les Planes per la carretera de les Encies.

Oliveras (Sant Aniol de Finestres) considera que les accions són insuficients i que les promeses que li van fer els alts càrrecs polítics en el seu moment s'han esvaït.

En tot cas lamenta que en el termini de poques setmanes, els escolars de Sant Aniol de Finestres que fan estudis a les Planes hauran de fer la ruta dels revolts dues vegades al dia un any més.

Oliveras va comptar en una vintena els escolars que viatgen en l'autobús, però encara hi ha els nadons que són transportats a la llar d'infants de les Planes cada dia. Els dos municipis tenen una llar d'infants mancomunada a les Planes.

A més, del trànsit escolar la carretera serveix per al pas d'una vintena de camions de transports de mercaderies relacionades amb les indústries càrnies instal·lades a Sant Esteve de Llemena (municipi de Sant Aniol de Finestres) i Sant Martí de Llemena.

En gran part es dirigeixen a Osona i el Ripollès. L'estretor de la carretera i el mal estat de la calçada, sobretot a l'hivern, ha provocat que alguns camions hagin sortit de la carretera. Aquests accidents, a vegades, han suposat talls puntuals.

La indústria agroalimentària ha augmentat molt en els darrers anys a Sant Esteve de Llemena, cosa que puja la necessitat d'una millora de la carretera.