La policia espanyola va punxar el telèfon de l'imam de Ripoll el 2005 per investigar vincles amb dos grups terroristes

La policia espanyola va punxar el telèfon d'Abdelbaki es Satty, l'imam de Ripoll considerat el cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils, l'any 2005. La policia l'investigava per la seva presumpta vinculació a dues organitzacions terroristes integrades a la xarxa d'Al Qaida, Ansal Al Islam i el Grup Islàmic Combatent Marroquí, a les que podria estar donant "suport logístic". El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska va ser l'encarregat d'autoritzar la petició de la Comissaria General d'Informació de la policia espanyola, tal i com es recull en una resolució del 19 d'octubre de 2005, que publica 'ABC'.

Un jove de 17 anys deixa embarassada una nena de 10 anys a Puigcerdà

Un noi de 17 anys de Puigcerdà ha deixat prenyada una nena de 10 anys. Segons avança El País i han confirmat els Mossos d'Esquadra, el jove ha estat detingut com a suposat autor d'un delicte d'abusos sexuals, si bé la detenció ha quedat sense efecte i passarà a mans de la Fiscalia de Menors quan el citin a declarar.

Manifestació dels treballadors de les ambulàncies de Girona. Arxiu.

Els sindicats anuncien 24 hores de vaga a les ambulàncies de Girona a principis de setembre

La vaga d'ambulàncies de les comarques de Girona i l'Alt Maresme s'endurirà a partir del setembre. Els sindicats presents al comitè de vaga (STSC, CCOO i Sindi.cat) han anunciat que radicalitzaran la mobilització laboral a partir del setembre. Aquest divendres han fet aturades parcials del servei en dos torns de quatre hores però ja han anunciat la voluntat de fer una vaga de 24 hores seguides a principis del mes que ve.

El Girona, amb «moltes possibilitats» de repetir l'onze demà contra el Màlaga

Pablo Machin ha comparegut aquest migdia a la sala de premsa de Montilivi per valorar el partit de demà al vespre contra el Màlaga, el segon que l'equip disputarà de manera consecutiva a Montilivi. El sorià ha admès que hi ha "moltes possibilitats" de "repetir" l'onze que fa una jornada va empatar contra l'Atlètic i ha confirmat que a banda del porter Suárez, qui s'estarà quatre mesos de baixa per un problema a l'espatlla, l'únic futbolista del primer equip que no estarà disponible serà el migcampista Eloi Amagat.

El President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Arxiu.

Puigdemont: "Ja tenim més de 6.000 urnes"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest divendres al rotatiu britànic 'Financial Times' que el Govern ja té les urnes pel referèndum de l'1 d'octubre. "Ja tenim més de 6.000 urnes. No veig com l'Estat pot aturar-ho", ha afirmat Puigdemont en una entrevista amb el diari. Puigdemont també ha indicat al 'Financial Times' que encara que el tanquessin a la presó el referèndum es farà.