El Departament de Territori i Sostenibilitat ha donat llum verda a la torre de telecomunicacions que l'Departament de Territori i SostenibilitatAjuntament de Camprodon ha projectat en una finca privada del Serrat dels Boixos al municipi de Montagut i Oix (Garrotxa).

Feta fa uns dies, la signatura del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, és el darrer tràmit per un equipament que ha de resoldre la comunicació telefònica i d'internet als nuclis de Rocabruna, Bolós, Salarça, Beget i Font Rubí. Es tracta, de nuclis poc habitats repartits per l'espai natural denominat Alta Garrotxa.

Ara, la voluntat de l'Ajuntament és començar les obres per al 2017 i tenir la torre en el 2018. L'estructura farà uns 25 metres aproximadament. També caldrà construir una via d'accés d'uns 700 metres i estendre una línia elèctrica de baixa tensió d'1,5 quilòmetres.

D'aquesta manera s'acabarà un de les reivindicacions sense resoldre més antigues del municipi de Camprodon.

Els veïns dels nuclis disseminats de Rocabruna, Beget, Salarca, Bolòs i Font Rubí fa dècades que es queixen dels problemes de cobertura que tenen a la zona. No tenen internet ni telefonia mòbil i veuen pocs canals de televisió.

El 2009 van aconseguir que l'Ajuntament aprovés un projecte per fer una torre de telecomunicacions a coll de Bucs al terme de Montagut i Oix. Al voltant del 2011, la Generalitat se'n va desdir per falta de recursos, un fet que va indignar els veïns dels nuclis afectats.

El 2015, els veïns encara es van enfadar més perquè l'Ajuntament va valorar el projecte de coll de Bucs com d'encallat i va decidir destinar la reserva econòmica que tenia l'Ajuntament a la millora d'uns carrers.

L'Ajuntament va calmar-los amb reunions i amb la promesa de fer la torre que aviat ha de ser una realitat.