25 de agost de 2017
25.08.2017

Barcelona es manifestarÓ avui sota el lema źNo tinc por╗ per rebutjar el terrorisme

La marxa sortirÓ dels jardinets de GrÓcia a les sis de la tarda i es desplašarÓ fins a plaša Catalunya, on es farÓ un acte sense parlaments institucionals. Representats dels cossos policials i de serveis encapšalaran la manifestaciˇ amb una pancarta

28.08.2017 | 08:14
Barcelona es manifestarÓ avui sota el lema źNo tinc por╗ per rebutjar el terrorisme

«No tinc por». El missatge espontani que va sorgir de la ciutadania l´endemà mateix dels atemptats de Barcelona i Cambrils en les diverses mostres de condol a la Rambla, serà el que encapçalarà la manifestació que aquesta tarda recorrerà el passeig de Gràcia en contra del terrorisme, en un esdeveniment que es preveu massiu i global des del punt de vista mediàtic. L´Ajuntament va rebre 853 peticions d´acreditació, entre periodistes i personal tècnic, de 191 mitjans i de 83 països. La mobilització començarà a les sis de la tarda als jardinets de Gràcia, tot i que la capçalera se situarà a l´encreuament del passeig de Gràcia amb Gran Via. Des d´aquí caminarà fins a la plaça Catalunya, on es farà un acte sense parlaments institucionals. Al capdavant de tot hi haurà una única pancarta subjectada exclusivament per representants dels cossos policials, serveis i col·lectius que van participar en l´atenció a l´atemptat. S´hi podrà llegir el «No tinc por» en disset idiomes, com a mostra de rebuig dels atacs que la setmana passada van deixar quinze morts i més d´un centenar de ferits.
L'acte final estarà protagonitzat per les lectures de l´actriu Rosa Maria Sardà i Míriam Hatibi, de la Fundació Ibn Battuta. Els textos que llegiran han estat escollits per a l´ocasió amb la col·laboració del director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual. Seguidament, Peter Thiemann, violoncel·lista de l´Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i Guillem Gràcia, estudiant de violoncel, interpretaran el clàssic de Pau Casals «El Cant dels Ocells».
L´escenari d´aquest acte estarà guarnit amb decoracions florals del Gremi de Floristes de Catalunya i tindrà com a fons el dibuix de «Barcelona» amb crespó que ha fet el dissenyador gràfic Frederic Amat, amb el lema de la manifestació. Després de la capçalera, en un segon pla expressament designat, hi haurà els representants de les institucions polítiques i governamentals. És on hi haurà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat dels consellers del Govern, però també el Rei, la presència del qual no s´ha decidit fins a última hora i ha motivat queixes de la CUP, de Podem Catalunya. Felip VI participarà en una manifestació per primera vegada com a monarca, ja que va ser present a la dels atemptats de Madrid del 2004 però encara com a príncep. Al costat del Rei hi haurà el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, diferents ministres del seu gabinet, presidents autonòmics i líders polítics i sindicals. Pel que fa a la mobilitat, l´Ajuntament de Barcelona va recomanar a qui vulgui assistir a la manifestació que s´hi adreci principalment a peu o en transport públic subterrani i que eviti moure's en vehicle privat per la zona central de la ciutat a partir de les tres de la tarda. El consistori va demanar que els vehicles que hagin de desplaçar-se o creuar Barcelona utilitzin preferentment la Ronda Litoral (B10) i la Ronda de Dalt (B20). També va recomanar als assistents anticipar el màxim possible l´arribada, especialment a aquelles persones que viuen fora de l´àrea metropolitana. TMB, FGC, el Tram i Renfe han preparat un dispositiu especial de reforç dels seus serveis, mentre que una trentena de línies d´autobusos de la ciutat veuran afectat el seu recorregut. Protecció Civil convida a «mantenir la calma» i desplaçar-se de «manera ordenada i respectuosa».

Marea Blava
170 entitats de diferents sensibilitats han fet una crida a la ciutadania perquè faci una «gran marea blava» durant la manifestació d´aquesta tarda per mostrar la solidaritat amb les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i alhora assenyalar-ne les causes i denunciar la «hipocresia» dels líders polítics i la monarquia. Els col·lectius organitzaran un acte propi a les 16 hores de la tarda a la Rambla de Catalunya amb el carrer Aragó, en què volen reunir a les persones «molestes» per compartir la manifestació amb els líders «responsables» indirectament de les situacions de conflicte arreu del món.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook