Nou fracàs, i ja en van cinc, en l'intent d'intercedir entre els treballadors de les ambulàncies gironines i l'empresa adjudicatària del servei, ambulànciesTransport Sanitari de Catalunya) per evitar la vaga prevista per a avui. La cinquena trobada al Departament de Treball entre la patronal i el comitè de vaga, integrat pel Sindicat del Transport Sanitari de Girona, Comissions Obreres i Sindi.cat, tampoc va donar resultats, de manera que avui els treballadors mantenen en peu la segona jornada de vaga parcial, cancel·lada la setmana passada en solidaritat amb les víctimes dels atemptats.

Al tancament de l'edició, vora la mitjanit, les dues parts continuaven reunides per negociar i tot i que hi havia hagut acostaments en algun dels dotze punts sobre la taula, «no eren significatius» per anul·lar la convocatòria, segons va explicar el portaveu del comitè de vaga, Joan Ramon Rodríguez.

Per això els treballadors es mobilitzaran avui de nou per exigir que la concessionària compleixi les condicions del concurs d'adjudicació i no precaritzi el servei i les seves condicions laborals, a més de reclamar més implicació del SEM i el CatSalut.

La mobilització preveu dues franges d'aturades als hospitals amb uns serveis mínims del 85%: una primera al matí, de sis a deu, i la segona a la tarda, de dues a sis. La primera jornada de vaga va afectar 109 pacients, a qui es van haver de reprogramar visites o tractaments, segons el SEM. En cap cas, però, es van deixar d'atendre trasllats urgents i també es van garantir les hemodiàlisis i tractaments oncològics.

Per a avui també hi ha convocada una manifestació dels treballadors a Calella, al Maresme, que arrencarà a dos quarts de set de la tarda a la plaça de l'Església.