El Consorci de l'Alta Garrotxa ha activat una acció de neteja de l'entorn del castell de Rocabruna, al terme de Camprodon-

Els operaris del Consorci han treballat en un turó envoltat de cingles a uns 1.000 metres d'altura. Tot i la complicació de la feina, han pogut recuperar espais que ofereixen vistes molt privilegiades al Pirineu i l'Alta Garrotxa.

L'acció forma part del programa de conservació cultural del patrimoni de l'Alta Garrotxa. Datat, al segle X, el castell de Rocabruna és una de les restes arqueològiques més importants a l'entorn protegit.

Al segle XV, el castell va arribar al seu moment més àlgid i va ser una fortificació molt important en el temps de la guerra Civil Catalana (1462-1472). El seu senyor Per Desbac era partidari del rei Joan II i en conseqüència enemic de la Generalitat i el Consell de Cent. Desbac col·laborava amb el cabdill remença Francesc de Verntallat. En aquella època Desbac tenia un contingent de 700 homes dins del poderós recinte i amb ells i la fortalesa tenia el domini de les viles de Sant Joan de les Abadesses, Camprodon i Ripoll.