26 de agost de 2017
26.08.2017

Ripoll fa un pas endavant i clama per la pau i contra el terrorisme

Més de 2.500 persones es concentren davant del monestir en un acte marcat per la condemna unànime als atemptats i el suport a la comunitat musulmana

26.08.2017 | 21:33
Ripoll fa un pas endavant i clama per la pau i contra el terrorisme

« »

Ripoll ha fet sentir la seva veu aquest dissabte contra el terrorisme. La ciutat dels membres de la cèl·lula que va atemptar a Barcelona i Cambrils ha condemnat unànimement l'atac. En total han estat més de 2.500 persones les que s'han concentrat davant del Monestir de Ripoll per mostrar la seva repulsa al terrorisme i fer una crida a la pau i la cohesió social.

En un acte emotiu ha destacat la forta ovació que els assistents han dedicat a Safira Oukabir, germana d'un dels terroristes morts. Oukabir, visiblement afectada, ha agraït la feina dels Mossos d'Esquadra i ha condemnat els atacs terroristes. L'acte s'ha tancat amb la interpretació del 'Cant dels Ocells' a càrrec del violoncel·lista Ferran Bardolet.

Sota el lema 'Ripoll per la pau, un pas endavant' milers de persones s'han concentrat a la Plaça del Monestir per condemnar els atemptats terroristes perpetrats per un grup de joves de la ciutat. Abans, un ple extraordinari ha servit per aprovar un text de repulsa i en favor de la convivència. Tot com a preludi d'un acte que ha servit per recordar les víctimes i que ha estat un primer pas per a la cohesió social d'una localitat que segons el seu alcalde, Jordi Munell, està «decebuda» i que ha de recuperar la confiança.

Durant una hora han anat desfilant per l'escenari diferents entitats i personalitats vinculades al municipi. Primer ha estat la pubilla de Ripoll, Clàudia Navio, que ha precedit dues estudiants de la Casa d'Oficis que han recordat el nom de les víctimes mortals de l'atemptat. Un dels moments àlgids de l'acte ha estat quan ha aparegut Safira Oukabir, germana del terrorista mort, Moussa Oukabir, i que ha rebut una ovació tancada.

Oukabir, que ha parlat en nom de la comunitat musulmana de Ripoll, s'ha mostrat contundent, i ha fet una condemna «ferma» del terrorisme. «Hem de treballar tots junts perquè els nostres joves catalans musulmans no abracin ideologies perverses que no tenen cap justificació», ha etzibat.

La representant de la comunitat musulmana ha reconegut que «cal fer autocrítica» per tal de canviar les «coses que no s'adapten als temps que corren». Oukabir posat en valor la feina dels Mossos a qui ha donat «tot el suport». Finalment, ha fet referència als veïns de Ripoll i a l'ajuntament de la ciutat a qui ha agraït l'ajuda que han rebut per tal de «superar aquests moments tan crítics».

La plaça ha aplaudit en diverses ocasions Oukabir i ha mostrat pancartes en suport a les víctimes i a la comunitat musulmana. Molts dels cartells feien referència a deixar de banda la islamofòbia i reclamaven mantenir la cohesió social. La concentració, que ha durat prop d'una hora, s'ha tancat amb 'El cant dels Ocells' interpretat per Ferran Bardolet, precedit pel parlament de l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, que ha demanat deixar de banda l'odi i treballar junts per la convivència.

La Generalitat present


A l'acte hi ha assistit la consellera de Treball Dolors Bassa i el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, a més d'altres diputades com Mireia Vehí i Anna Gabriel. Bassa ha expressat la seva confiança en què Ripoll superarà la situació i no creu que hi hagi problemes de confiança entre la població.

Per la seva banda, Vila ha recordat que qui comet un delicte sempre «és una persona amb noms i cognoms». Per això, el conseller ha demanat que «cal desmuntar els tòpics» i ha qualificat «d'injustícia profunda» vincular l'atemptat a la comunitat musulmana.

Vila ha recordat que els serveis socials i educatius ripollesos «funcionen molt bé» i assegura que les empreses «no discriminen». En aquest sentit ha fet referència a les «condicions laborals solvents» que tenien bona part dels terroristes, i s'ha mostrat «convençut» que les empreses no perdran la confiança en els treballadors musulmans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook