Un home va resultar ahir ferit crític després de precipitar-se des de sis metres d'altura en una zona rocosa a la platja de Castell de Palamós. Segons va informar ahir Bombers de la Generalitat, l'avís es va produir a un quart de nou del matí i fins al lloc s'hi van desplaçar la policia local, dues dotacions de Bombers i del Grup Actuacions Especials (GRAE). Aquests últims finalment no van haver d'intervenir. L'home, de nacionalitat britànica i resident a Barcelona, va haver de ser rescatat per terra -en ser complicada la seva extracció pel mar- i evacuat fins a la platja de Castell, des d'on va ser traslladat en helicòpter medicalitzat del SEM fins a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Rescat a la Jonquera

D'altra banda, un ciclista de 47 anys també va haver de ser rescatat ahir al matí després de caure en una zona boscosa des de la pista forestal que va fins al castell de Requesens a la Jonquera. Segons els Bombers, va ser un altre ciclista que l'acompanyava qui va alertar els serveis d'emergències a les onze passades del matí.

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar dues dotacions terrestres dels Bombers i un helicòpter de rescat. Va ser l'acompanyant del ciclista ferit qui va conduir l'helicòpter i els equips de rescat fins a la zona on es trobava l'home ferit. El ciclista va ser evacuat en helicòpter fins a Cantallops, on esperava una ambulància que el va traslladar en estat menys greu fins a l'hospital de Figueres.