L'Ajuntament de Cambrils va convocar una manifestació de rebuig a l'atemptat i de suport a les víctimes per aquest divendres a les vuit del vespre. La marxa solidària, sota el lema «Tots som Cambrils», sortirà del passeig de les Palmeres i anirà fins davant del Club Nàutic, el punt on va tenir lloc l'atemptat la matinada de divendres i que s'ha convertit en un homenatge a les víctimes. La manifestació, segons va explicar l'Ajuntament, vol demostrar que la societat i els governs locals estan «fermament compromesos» amb la defensa de la convivència, pluralitat i democràcia, i que «cap acte de terror torçarà aquest compromís amb la pau i la llibertat».

A més, des d'aquest dimarts i fins divendres tothom que ho desitgi pot signar el Llibre de Condolences a la sala de plens de l'Ajuntament. L'horari és de dimarts a dijous de 8 del matí a dos del migdia i de 6 a 8 del vespre, i divendres en horari de matí.

Mentrestant, pel que fa a la manifestació prevista per dissabte a Barcelona, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va manifestar que l'executiu de Mariano Rajoy està «totalment d'acord amb el plantejament que s'ha fet inicialment» de que la ciutadania encapçali la manifestació d'aquest dissabte de rebuig als atemptats terroristes. «Estem treballant en això», va indicar Millo al Departament d'Interior, després de reunir-se amb el conseller Joaquim Forn. Així mateix, el delegat del Govern espanyol va confirmar que l'executiu espanyol estarà «molt ben representat» a la concentració, tot i que no va detallat si hi hi haurà present el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, o algun altre ministre.

Mentrestant, la polèmica encetada per la CUP sobre la seva presència a la manifestació si hi anava el rei Felip VI, es va tancar ahir. Els cupaires van assegurar que hi participaran, encara que es van mantenir crítics amb la presència del Rei o de Rajoy, i per això per ara la presidència del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, es va limitar a afirmar que seran a la marxa, també a la de Ripoll, «al costat de la gent».

Els cupaires no han decidit, però, com en formaran part i prendran la decisió definitiva un cop se'n presentin els detalls, previsiblement aquest dimecres. Boya, que va aplaudir que la societat i els serveis d'emergències puguin encapçalar la marxa, va descartar que els cupaires se situïn al costat d'una segona capçalera de perfil institucional.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja havia assegurat que la manifestació convocada per aquest dissabte amb el lema «No tinc por» estaria encapçalada per la ciutadania, especialment pels col·lectius que han estat directament afectats com els serveis d'emergència, cossos de seguretat o comerciants de Barcelona.