Nou assalt violent a Bescanó. Es tracta del tercer fet de les mateixes característiques en només dos mesos al municipi. En aquesta ocasió, els lladres van escollir de nou el domicili d'un empresari de la població. El van amenaçar juntament amb la seva família i els delinqüents van aconseguir emportar-se el botí desitjat: diners, joies i rellotges de la finca, que es troba al centre del poble de Bescanó i en una zona amb més habitatges.

Els Mossos d'Esquadra I és que el modus operandi utilitzat és similar. A Bescanó, s'han detectat sumant aquest d'ahir, fins a tres casos d'assalts violents i tots hi ha un patró comú: l'objectiu són empresaris i la forma amb la qual actuen els lladres és similar. La policia segueix el rastre dels delinqüents però ahir en tancar l'edició encara no hi havia detinguts.

Els lladres van actuar entre les tres i les quatre de la matinada en una casa del carrer Josep Pla de Bescanó, al centre del poble. Per poder entrar al domicili i que no se'ls descobrís varen desmuntar una finestra d'una casa que té dues plantes. L'alarma tampoc va sonar i per tant, se sospita que la van inutilitzar.

Tot seguit van amenaçar la família que es trobava a casa: un home, una dona i el seu fill menor d'edat. Els lladres, que anaven encaputxats, van obligar el pare i el fill a estar-se en una habitació. Els van retenir i immobilitzar de tal manera que no es podien moure i els van demanar que col·laboressin per evitar mals majors. Els van disposar contra d'un llit i per tant, tampoc podien veure què estava passant al seu voltant.

Mentrestant a la dona la van obligar sota amenaça a buscar els diners i objectes de valor. Quan van tenir el que volien, van deixar-los a dins l'habitació i van fugir.

Les víctimes, atemorides, van alertar el telèfon d'emergències 112 dels fets cap a les quatre de la matinada. Quan els serveis d'emergències hi van arribar van trobar el matrimoni, que havia patit ferides de caràcter lleu. Tots estaven atemorits pel que els havia passat. Ahir al matí, les víctimes van declarar davant dels Mossos d'Esquadra pels fets ocorreguts a casa seva durant la matinada.

Grup organitzat

L'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos a Girona ha obert una investigació per aquest nou assalt violent a les comarques de Girona, i el tercer a Bescanó d'aquest estiu.

Tot apunta que podria tractar-se d'un mateix grup criminal que escull empresaris que consideren que poden tenir alt poder adquisitiu i als quals tindrien vigilats per saber on viuen i després assaltar-los. En aquest cas d'ahir van escollir els propietaris de les rostisseries La Cresta, una de les quals es troba al carrer Major de la població del Gironès.

A Bescanó, el d'ahir és el tercer assalt violent a casa d'un empresari del municipi. El primer que va transcendir va ser el dissabte 8 de juliol al nucli d'Estanyol. En aquest cas, quatre homes armats i amb la cara tapada van entrar a robar a l'Estanc Nou d'Estanyol, una masia que es troba en una àrea agrícola de la població. Els lladres van amenaçar i lligar el matrimoni i van robar-los diners i joies. Els lladres, com els que van actuar ahir al centre de Bescanó, tenien un marcat accent sud-americà .

L'altre assalt violent que ha tingut lloc aquest estiu al poble es remunta al 27 de juliol Vilanna, nucli de població de Bescanó. Van atacar la família i a l'empresari Lluís Rocasalva amb una pistola i una barra de ferro. En aquesta ocasió, van endur-se diners i dos televisors.