El regidor de Festes de l'Ajuntament d'Olot, Josep Berga (PdeCAT) va explicar que l'Ajuntament preveu posar elements preventius contra actes terroristes en els actes més concorreguts de les Festes del Tura d'Olot.

Berga va concretar que posaran peces de ciment del tipus New Jersey. Es tracta de peces de fàcil transport i instal·lació que impedeixen el pas de vehicles a les zones freqüentades per vianants. El nom de New Jersey és perquè aquest estat nord-americà va ser el primer en fer servir les peces, en la separació d'autopistes.

Berga ha explicat que ja les varen fer servir en la passada cavalcada dels reis d'Orient i que en les Festes del Tura de l'any passat també varen fer servir tots els elements que preveia el nivell 4 d'alerta antiterrorista a nivell d'Europa. El regidor ha explicat que és el mateix nivell d'alerta que hi ha ara.

Berga ha valorat que «tenim en compte el que va passar a Barcelona». Ho tenen present en les reunions de la Comissió de Seguretat de les Festes del Tura.

Es tracta d'una Comissió, en la qual són presents els Mossos d'Esquadra, la Policia Municipal, els Serveis d'Emergències Mèdiques i els Bombers.

A les reunions preparen els controls d'alcohol en la conducció, el nombre de sanitaris públics, evitar que la gent orini al carrer, tractar els excessos de beguda, evitar baralles i també tracten la gent que es fa mal per ensopegar o torçar-se un turmell.

En els darrers temps les reunions i les mesures que n'han resultat han estat molt efectives, perquè l'escala d'incidències marca una reducció molt clara en els festes dels darrers anys. Hi ha contribuït la presència de policies de paisà.

En aquestes reunions i sol ser present l'alcalde, el qual sempre aconsella diversió, però en el bon sentit de la paraula i demana control i bones maneres.