La sisena mediació a les dependències del Departament de Treball a Barcelona entre els treballadors de les ambulàncies gironines i l'empresa concessionària del servei, Transport Sanitari de Catalunya (TSC) va acabar com les cinc anteriors, sense resultats, així que el conflicte continua en punt mort.

La reunió d'ahir, que va comptar amb representants del comitè de vaga, l'empresa adjudicatària i l'administració, va començar a les 11 del matí i es va allargar més de nou hores, que no van servir per desencallar un conflicte laboral que ja s'ha traduït en dues jornades de vaga parcial i que a partir del pròxim 8 de setembre, si no hi ha canvis, s'endurirà per esdevenir de 24 hores i cada dia de la setmana. Segons van indicar ahir des del comitè de vaga, cap de les parts va moure el seu posicionament respecte les trobades anteriors i la reunió es va acabar sense novetats.

Així, els treballadors mantenen el calendari de mobilitzacions previst per reclamar que l'empresa TSC compleixi amb les condicions del contracte d'adjudicació i no precaritzi les seves condicions laborals ni empobreixi el servei de transport sanitari urgent i no urgent que reben els pacients de la regió sanitària de Girona i l'Alt Maresme.

A més, els tres sindicats majoritaris al comitè d'empresa que convoquen la protesta -Sindicat del Transport Sanitari de Girona, Comissions Obreres i Sindi.Cat- també reivindiquen més control per part del SEM i del Servei Català de la Salut (CatSalut) per garantir la gestió de la companyia, que porta el servei des del gener del 2016.

Per demà hi ha convocada una nova jornada de vaga parcial, amb dues aturades del servei -una de sis a deu del matí i l'altra de dues a sis de la tarda-, com ja van fer els divendres 11 i 25 d'agost, ja que el dia 18 la van suspendre en senyal de dol pels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Amb uns serveis mínims del 85% fixats per la Generalitat, les dues primeres jornades de vaga parcial van afectar 109 i 110 pacients, respectivament, que havien de ser traslladats als hospitals de la demarcació perquè tenien una visita programada a consultes externes o una sessió de rehabilitació.

A més, també han convocat una mobilització a l'encreuament entre Blanes i Tordera. Serà divendres a la tarda i tallaran la carretera N-II al seu pas per Tordera, a la rotonda de Can Bartolí.