A onze dies de la manifestació de la Diada de l'11 de setembre, la mobilització des de les comarques gironines que omplirà el passeig de Gràcia i el carrer d'Aragó de Barcelona per fer un immens signe «Més», comença agafar volum d'inscripcions amb la previsió que torni a ser massiva. A l'espera de les dades que avui, en una roda de premsa, oferirà l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), aquest passat cap de setmana hi havia més de 150.000 inscrits. A més, un altre dels indicadors són els lloguers d'autocars organitzats per desplaçar els participants que ocuparan els diferents trams. En el cas dels gironins, ja n'han contractat 252.

La xifra significa que, de moment, uns 12.600 gironins viatjaran amb aquest transport (uns 50 per cada vehicle). Amb tot, les dades són només provisionals i a mesura que s'acosti la data de la manifestació aniran augmentant.

En concret, segons les dades facilitades ahir per l'ANC, la majoria dels 252 autocars llogats sortiran de la comarca del Gironès. De moment són 66 autocars, dels quals 20 a Girona ciutat. Des de la Selva n'han contractat 53, on destaquen els 12 de Blanes, els 7 de Vidreres i els 6 d'Anglès i Santa Coloma de Farners, respectivament.

Des de la Garrotxa n'han llogat 36, dels quals 40 de l'àrea d'Olot, 4 de les Planes d'Hostoles i 2 de Santa Pau. Al Baix Empordà, en canvi, n'hi havia 36, 8 dels quals a Torroella de Montgrí, 7 de Sant Feliu de Guíxols i 7 de la Bisbal, entre altres. Des de l'Alt Empordà n'havien llogat fins ara 32 molt repartits, on destaquen els 7 a Figueres o 5 a Roses, entre d'altres.

En el conjunt dels 252 autocars esmentats, no s'hi inclouen ni els del Ripollès ni els de la Cerdanya, ja que pertanyen a una altra regió dins la divisió de l'Assemblea.

Els trams gironins

Enguany, la manifestació consisteix a omplir el passeig de Gràcia en vertical i el carrer d'Aragó de Barcelona en horitzontal per fer un immens signe «Més». Està previst que a les 17.14h es despleguin simultàniament quatre pancartes des dels extrems fins a confluir al passeig de Gràcia amb Aragó. Com és habitual, els espais s'han dividit en trams que corresponen a les diferents comarques. Els 9 on hi haurà la majoria de gironins són al carrer Aragó, entre Roger de Llúria i passeig de Sant Joan i ahir presentaven una ocupació d'inscrits entre mitjana i baixa.

En conjunt, dos dels 49 trams de la manifestació ja són plens, segons constava en la pàgina web que s'ha habilitat per fer les inscripcions. Segons l'ANC, aquest cap de setmana passat hi havia més de 150.000 inscrits, una dada que s'actualitzarà avui dijous en una roda de premsa de les entitats sobiranistes per presentar els detalls de la manifestació.