01 de setembre de 2017
01.09.2017

Olot posarà barreres per evitar els cotxes al nucli antic durant el Tura

La Policia farà controls aleatoris de les motxilles per impedir que els menors consumeixin alcohol sense control · Han canviat el recorregut de la Turinada, una cercavila nocturna, per tenir-la més acotada i poder-la controlar millor

02.09.2017 | 01:37
Un moment de la Taula de Seguretat de les Festes del Tura .

La Taula de Coordinació de la Seguretat de les Festes del Tura d'ahir va decidir posar més barreres als accessos del nucli antic. També varen informar que mantindran les pilones elèctriques alçades durant els dies de les festes, del 6 fins al 10 de setembre). Tot per impedir el pas de vehicles.

La voluntat és reforçar el nivell d'alerta antiterrorista que és el mateix de l'any passat. Això no obstant, els atemptats de Barcelona i de Cambrils han fet que la Taula hagi decidit tancar més bé la zona de festes i també protegir-la amb més efectius policials tant de paisà com uniformats. Com més considerables siguin les aglomeracions, més protecció hi haurà.

El cap dels Mossos d'Esquadra de la Garrotxa, Blau Ortiz, va considerar que «allò que es creia que era molt poc probable, ara s'ha demostrat que podria passar». Per tal d'incrementar el nivell de seguretat, la Taula va decidir canviar el recorregut de la Turinada. És una cercavila festiva i nocturna, en la qual els participants són ruixats amb aigua. Està programada per al dia 7 de setembre amb sortida a la plaça del Carme. La Turinada continuarà per la ronda Sant Bernat, el carrer Esgleiers, la plaça Esteve Ferrer i la plaça del Mig. La idea és acotar el recorregut en una mateixa zona per tal de poder-la protegir millor.

La Policia farà controls aleatoris de motxilles per tal d'evitar el consum d'alcohol entre els menors. El cap de la Policia Ignasi López va explicar que a vegades troben menors amb ampolles de vodka a la motxilla i els les buiden. En el cas que els controlats siguin majors d'edat no els poden prendre l'alcohol, però si les drogues o les armes. López va apuntar que, a vegades, hi troben petits ganivets o pals.

El principal objectiu del dispositiu, segons Ortiz, és que la gent pugui gaudir de les festes amb unes garanties de seguretat i al mateix temps que les forces de seguretat puguin actuar el més ràpid possible davant un possible incident.

Els incidents han tingut una baixa notable en les darreres festes majors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema